MŠMT pomůže rozšířit kapacity škol dalšími 300 miliony

pátek 9. listopadu 2018 ·

Dalších 300 milionů korun pošle MŠMT mateřským a základním školám na rozšíření jejich kapacit. Jde již o šestou výzvu v rámci programu pro rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol pro roky 2019 a 2020. Cílem programu je vytvoření nových výukových kapacit zejména mateřských a základních škol v oblastech s dlouhodobým nárůstem dětí a žáků z nové bytové výstavby, a také v lokalitách s nedostačující dostupností základního vzdělávání.


Zuzana Matušková (msmt.cz)
„Komise nakonec doporučila podpořit dvacet sedm žádostí, které vyhověly všem požadavkům výzvy. Za tři sta milionů korun tak vznikne 28 nových tříd mateřských škol s navýšením rejstříkové kapacity o 650 dětí. Navýšena bude také kapacita základních škol, a to o třicet žáků,“ upřesnila náměstkyně pro řízení sekce ekonomické MŠMT Zuzana Matušková.

Šestou výzvou v rámci Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky se MŠMT snaží pomoci zřizovatelům vytvořit nové výukové kapacity mateřských a základních škol zřizovaných obcemi hlavně v oblastech s dlouhodobým nárůstem dětí nebo žáků z nové bytové výstavby či jinou předpokládanou migrací obyvatel, a také podpořit nárůst kapacit mateřských a základních škol zřizovaných dobrovolnými svazky obcí v lokalitách, kde není zajištěna dostatečná dostupnost předškolního či základního vzdělávání.

Od doby zahájení Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky v roce 2014 bude v rámci šesti vyhlášených výzev podpořeno 152 akcí, přičemž vznikne 112 nových tříd mateřských škol s navýšením rejstříkové kapacity pro 2612 dětí a 168 nových kmenových učeben základních škol s navýšením kapacity pro 3880 žáků. Částka určena na program pro rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol v letech 2014 až 2021 byla navýšena na miliardu osm set milionů korun, celková poskytnuta dotace činí zatím 1,724 miliardy korun. Největší počet žádostí přišlo z oblasti Středočeského kraje a z kraje Vysočina.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.