Pedagogický workshop k projektu #DATAMAZE / Datové bludiště: Život v digitálním prostředí

sobota 6. října 2018 ·

Pedagogický workshop účastníky seznámí s projektem #DATAMAZE / Datové bludiště, který zkoumá život v digitálním prostředí. Účastníci prakticky a přenositelně vyzkouší jak uvažovat o bezpečnostních heslech nebo jak zapojovat tzv. selfie obrázky do výuky s cílem nejenom referovat o prožívání, ale právě kriticky zkoumat svět kolem nás.



Starám se dobře o svou digitální identitu? Kdo mi ji chce ukrást? Jak se tomu nejlépe ubránit? V programu #DATAMAZE: 123456 se zaměříme na ochranu naší digitální identity a našeho soukromí. Zjistíme, jak jsou důležitá hesla pro existenci a pohyb v digitálním prostředí, a pomocí osvědčených metod se naučíme bezpečná hesla tvořit.

Program povede Michal Kučerák (DOX).

Součástí bude přednáška Ústavu pro studium totalitních režimů spojená s workshopem. Tato část programu se bude věnovat „novým“ obrazům dějin na digitálních platformách, jako jsou Instagram, TripAdvisor nebo Pinterest. Účastníci se seznámí se základními vlastnostmi těchto platforem a tím, jakým způsobem formují naše představy o minulosti. Lze prostřednictvím Instagramu interpretovat dějiny?

Program povede Čeněk Pýcha (ÚSTR).

Společně budeme reflektovat materiál projektu i podněty z workshopů a pokusíme se najít možnosti jak s uvedeným pracovat dále ve školní třídě. V ideálním případě vznikne soubor nápadů a inspirací určený ke sdílení, případně připojíme postupy, které známe ze školního prostředí my.

Vhodné zejména pro výuku OV/ZSV, IT, VV, D, ČJ (2. stupeň ZŠ a SŠ).

Termín a místo konání: 25. 10. 2018 od 14:00 do 19:00, Centrum současného umění DOX


Další informace a možnost registrace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.