Školský ombudsman předal ocenění Pedagog roku. Vítězkou se stala vychovatelka Liběna Vydrová.

neděle 2. září 2018 ·

Školský ombudsman Ladislav Hrzal včera v budově Národního divadla předal ocenění Pedagog roku. Jde o novou anketu pro pedagogické pracovníky z ústavních zařízení, kterou letos poprvé vyhlásilo MŠMT společně s Federací dětských domovů. Vítězkou se stala vychovatelka z Dětského domova Ostrava–Hrabová.


Ladislav Hrzal (msmt.cz)
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo letos společně s Federací dětských domovů České republiky vůbec poprvé anketu Pedagog roku. Oblíbeného pedagogického pracovníka tak mohly nominovat děti ze školských zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy, což jsou dětské domovy, dětské domovy se školou, a také výchovné a diagnostické ústavy všech zřizovatelů. Vítězkou se stala vychovatelka z Dětského domova Ostrava – Hrabová Liběna Vydrová.

„Jsem rád, že Vám můžu osobně poblahopřát, protože si velice vážím práce s dětmi, zvlášť v dětských domovech,“ řekl vítězce při předávání ocenění na baletním představení Marná opatrnost v Národním divadle zakladatel populární ankety Zlatý Ámos a školský ombudsman Ladislav Hrzal a pokračoval: “Pedagogičtí pracovníci jsou totiž mnohdy pro děti jedinými nejbližšími osobami, na které se můžou s důvěrou obrátit o radu či pomoc, proto mě těší, že tuto práci dokážou ocenit i samy děti,“ dodal ombudsman Hrzal.

O vítězce rozhodla finálová porota složená ze zástupců MŠMT, Federace dětských domovů a vybraných krajských úřadů začátkem června. Součástí anketové přihlášky byl krátký medailonek na DVD, který měl charakterizovat navrženou osobu. Medailonky natáčely a připravovaly ve spolupráci s dospělými samy děti.

Letošní anketa Pedagog roku byla prvním ročníkem budoucí tradice, prostřednictvím které by chtělo MŠMT a Federace dětských domovů České republiky oceňovat pracovníky pomáhající dětem v ústavních zařízeních.


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.