Vzpoura učitelů: Všichni podali ve škole výpověď

neděle 1. července 2018 ·

Učitelé na základní škole v Žibřidicích se vzbouřili – odmítají pracovat pod novou ředitelkou, která vyhrála konkurz. Přidala se k nim i většina rodičů, kteří sepsali petici. Reportáž přináší MF DNES.

Václav Honsejk (obeckrizany.cz)
„Máme informace z jejích předchozích pracovišť a ty nejsou úplně příznivé. Paní ředitelka měla problémy v kolektivu, neuměla s ním dobře komunikovat, spíš lidi proti sobě popuzovala, učitelé odcházeli. Také Česká školní inspekce jí vytýkala nějaké věci,“ uvedla jedna z protestujících maminek, která si ale nepřeje zveřejnit jméno.

Podle starosty Křižan, pod které škola spadá, Václava Honsejka jde ale spíš o pomluvy než racionální argumenty. „Pročetl jsem si inspekční zprávy a neshledal jsem v nich žádné zásadní problémy. Neříkám, že vše, co školní inspekce uvedla, bylo v pořádku, ale nebylo to nic hrozného. Podle všeho bude nová paní ředitelka přísnější, ale to nemusí být na škodu. Bohužel, celé je to zbytečně vyhrocené,“ uvedl starosta.

Podle něj je nejhorší, že do sporu kolem nástupu nové ředitelky jsou zatahováni školáci. Někteří rodiče totiž chtějí přehlásit děti jinam, hlavně do Osečné. „Je pravda, že se u nás ve škole někteří rodiče dotazovali na možnost přestupu. Máme nějakou volnou kapacitu, ale přes ni brát nebudeme. Bohužel, vztahy na malých obcích jsou jiné než ve velkých městech, tady si to lidi víc berou. I my jsme si prošli něčím podobným, kdy na ředitele naší školy přišly anonymy, školní inspekce u nás strávila několik týdnů a nic z toho se nepotvrdilo,“ řekl starosta Osečné Jiří Hauzer.

Celý text naleznete v MF DNES

4 komentářů:

Unknown řekl(a)...
1. července 2018 v 7:11  

sehnat 7 kantorů snad není problém

Q. E. D. řekl(a)...
1. července 2018 v 11:12  

sehnat 7 kantorů snad není problém

V malé obci? Řekl bych, že docela ano.

tyrjir řekl(a)...
4. července 2018 v 10:34  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
tyrjir řekl(a)...
4. července 2018 v 10:43  

Co myslíte, vážení přátelé české školy, vzal by takovouto školu do své péče např. pan Šteffl?

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.