Na letní škole Univerzity Karlovy cizinci poznají český jazyk i kulturu

neděle 1. července 2018 ·

Přibližně 140 zájemců o českou kulturu ze zhruba čtyřiceti zemí světa přijede v červenci do Prahy na letošní Letní školu slovanských studií. Akci pořádá Filozofická fakulta Univerzity Karlovy (FF UK). Letní škola začne 27. července a potrvá do 24. srpna 2018. Letos se koná její 62. ročník. ČTK o tom informoval mluvčí Univerzity Karlovy Václav Hájek.


Svatava Škodová (plus.google.com)
Prázdninové setkání bohemistů nabídne především pestrý akademický program s řadou jazykových kurzů, výběrových seminářů a přednášek. Cizinci se budou moct seznámit mimo jiné s jazykem českých novinářů a s moderním českým folklorem. Čeká na ně divadelní představení o vzniku Československa. Připraveny jsou tematické vycházky po Praze, klub českých filmů a různé sportovní aktivity.

„Právě z nich se budou rekrutovat překladatelé české literatury, zakladatelé center české kultury, skuteční kulturní vyslanci naší země. Pro relativně malý jazyk, jakým čeština je, jsou právě takové kulturní mise mimořádně důležité,“ uvedla ředitelka Ústavu bohemistických studií FFUK Svatava Škodová.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.