V rozpočtu brněnské Grand Prix chybí 31 milionů. Víc nedáme, říká ministerstvo školství

středa 25. července 2018 ·

Opět nejistý osud má před sebou tradiční motocyklová Velká cena České republiky na brněnském Masarykově okruhu. Organizátorům totiž chybí v rozpočtu jedenatřicet milionů korun. Úředníci ministerstva školství totiž na letošní ročník poslali jen devětatřicet milionů místo očekávaných loňských sedmdesáti. Informuje Deník.cz.


Karel Kovář (msmt.cz)
Že ministerstvo víc peněz nedá, potvrdil náměstek ministra Karel Kovář. „Částka je pro letošní rok konečná,“ sdělil. Celkové náklady na motocyklový závod činí 165 milionů korun. Vstupné z nich pokryje podle očekávání pětašedesát milionů. Kromě státní dotace dvaceti miliony přispěje Jihomoravský kraj, Brno dá deset.

Představitelé kraje i města věří, že zbytek peněz dostanou od státu zpětně. „Předpokládáme, že případný deficit v závěrečném účtu závodu ministerstvo pokryje,“ uvedla krajská mluvčí Monika Brindzáková. Ministerští úředníci připustili, že to je reálné. „Po vyúčtování akce určitě povedeme jednání,“ nastínil náměstek Kovář.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.