Dotační miliardy na rychlý internet se přesunou jinam, částka je prý přehnaná

pátek 27. července 2018 ·

Komediální situace kolem 14 miliard korun z evropských dotací na vybudování rychlého internetu v Česku spěje do další fáze. Evropská komise schválila České republice přesunutí části peněz do jiných programů, upozornila ČTK. Téma dlouhodobě sleduje server Lupa.cz.

Klára Dostálová (vlada.cz)

Konkrétně 5,2 miliardy korun půjde do Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Podpořit se mají zejména regiony postižené po těžbě uhlí, tedy kraje Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský.

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová k přesunu financí uvedla, že „jsme to přehnali s alokací do vysokorychlostního internetu“.

Vývoj kolem dotací na internet na Lupě dlouhodobě sledujeme. Ministerstvu průmyslu se po průtazích podařilo vypsat první výzvu s 11,5 miliardy korun. Kvůli špatně nastaveným podmínkám a složitostem se přihlásily pouze tři provideři, kteří žádali necelých 50 milionů korun.

Připomeňme také, že odklad se týká také další evropské dotační akce. Evropská komise chce )rozdělit asi tři miliardy korun na projekt WiFi4EU, který má umožnit obcím zavést Wi-Fi „zdarma“. První kolo se odložilo kvůli chybě IT systému.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.