Zdeněk Seidl: Šest týdnů prázdnin stačí, dřív se učilo i v sobotu, učitelé potřebují peníze, ne volno

úterý 12. června 2018 ·

Letní prázdniny by měly trvat jen šest týdnů, je těžké vymyslet pro děti program, rodiče mají jen čtyři nebo pět týdnů dovolené. Na středních školách se od května neučí, přes rok jsou ředitelská volna, vzdělanost se rok od roku zhoršuje, my jsme chodili do školy i v sobotu, říká Zdeněk Seidl, radní pro školství Středočeského kraje z ČSSD v rozhovoru pro DVTV. Dodává, že si učitelé zaslouží spíše vyšší finanční ohodnocení než dva měsíce prázdnin.



Celý rozhovor je ke stažení zde


6 komentářů:

BP řekl(a)...
12. června 2018 v 8:41  

Zaplať pánbu, že už končím. Jen houšť takových myslitelů. Nic není na větší zdechnutí, než červnová učitelka.

Unknown řekl(a)...
12. června 2018 v 9:25  

pravdu dí onen muž,máme 2 měsíce velkých prázdnin,k tomu 1 měsíc malých prázdnin a v červnu se sice do škol chodí ale neučí.....
nazrává doba radikální změny otganizace školníjo roku a to na trimestry mezi kterými by bylo 2+2+3 týdny volna,tedycelkem 7 týdnů za rok a jinak by se učilo a učilo a zase jenom učilo

Kvaternion řekl(a)...
12. června 2018 v 9:51  

Další neučitel (mimochodem, překvapuje někoho, že radní pro školství není učitel?) posuzuje, co učitelé potřebují a co ne. Přesto, že je vzděláním lékař, mluví spíše jako profesionální manažer, podle kterého lze pracovníkům zvyšovat libovolně zátěž, když se jim trochu přidá na platu. Jak dlouho ještě takové lidi necháme o českém školství rozhodovat? Správná odpověď: navždy.

Eny Gma řekl(a)...
12. června 2018 v 10:05  

"Já chci taky prázdniny!!!" Ale raději bych šla do např. senátu. Tam je volno, kdy člověk chce, i marodění je za 100 % nebo i do Bruselu... :-(

"...Zúčastnil se rovněž voleb do Senátu PČR v roce 2000, kdy kandidoval za ČSSD v obvodu č. 41 - Benešov. Se ziskem 14,08 % hlasů skončil na třetím místě a nepostoupil ani do druhého kola.[11] Kandidaturu si ve stejném obvodu zopakoval ve volbách do Senátu PČR v roce 2006, kdy však opět skončil třetí se ziskem 18,21 % hlasů.[12] Ve volbách do Evropského parlamentu 2014 kandidoval za ČSSD na pátém místě její kandidátky[13], ale neuspěl (stal se pouze prvním náhradníkem).
(viz Wikkipedie o Zdeňku Seidlovi)

Q. E. D. řekl(a)...
12. června 2018 v 16:00  

Zcela podporuji názor pana radního, že učitelé se flákají. Současně bych rád panu radnímu připomněl, že politika je služba veřejnosti, takže by ji on i ostatní politici měli vykonávat zdarma ve svém volném čase. :)

Unknown řekl(a)...
12. června 2018 v 16:46  

kvaternion/zažil jsem 2 školské radní,oba matikáři,ten první páchal neuvěřitrlná zvěrstva při slučování a rušení škol protože si hrál na "top managera" a ten druhý, pravý opak, "třtina ve větrů" , tak se třásl o ten svůj post, že ve všem vyhověl hejtmanovi(jeho pitomým nápadům,kterých naštěstí neměl pro školství příliš mnoho) a nerozhodl sám nikdy o ničem, takže raději kvalitní manager než tyhle učitelské typy

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.