Reforma financování bude postupná, fungovat začne za dva roky, řekl Plaga

čtvrtek 31. května 2018 ·

Ministr školství Robert Plaga (ANO) chce postupný náběh reformy financování regionálního školství. Výuka má podle nového způsobu financování začít od září 2019, už počátkem příštího roku se ale mají vyrovnat regionální rozdíly v platech. Plně by pak reforma měla začít fungovat od ledna roku 2020. Informuje ČTK.


„Dozvídáme se od ředitelů škol, že by velmi rádi měli možnost se delší dobu seznámit s novým způsobem výpočtu nákladového způsobu financování regionálního školství, chtěli by si srovnat stávající způsob výpočtu s novým a zabezpečit rozsah výuky podle reformy od školního roku 2019, ne od ledna jakéhokoliv roku,“ vysvětlil Plaga ve středu po jednání školské tripartity.







Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.