On-line seminář 25.4.: Třídnická hodina – 2. část

úterý 24. dubna 2018 ·

Lektorská dvojice Vítek Hrbáček a Petr Bureš při svém druhém setkání s podtitulem Hry a techniky na soudržnost třídy, ovlivňování skupinové dynamiky třídy opět přináší sbírku praktických tipů, jak připravit třídnické hodiny, které jsou užitečné učiteli, třídnímu kolektivu i jednotlivým žákům.

Anotace setkání:

V našem druhém setkání na téma třídnických hodin se budeme zabývat především obsahovou náplní třídnických hodin. Představíme Vám strukturu třídnické hodiny, zopakujeme si techniku, jakou si žáci sami napíší témata, kterými se chtějí zabývat, a připomeneme si několik způsobů rychlého zhodnocení, co se v třídnické hodině událo.

Hlavním tématem našeho setkání ovšem bude, jak je možné na hracích dřevěných kostkách ukázat vlivy skupinové dynamiky uvnitř školního kolektivu a další práce s touto technikou. Nechte se tedy překvapit.

Setkání je určeno třídním učitelům ZŠ a víceletých gymnázií, inspiraci máme ale také pro výchovné poradce a učitele, kteří chtějí pracovat s kolektivem třídy, kterou vyučují.

Setkání se uskuteční ve středu 25. 4. 2018 od 20:00 na Metodickém portálu RVP.CZ.

Další informace naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
24. dubna 2018 v 7:38  

Jo jo. To jsou starosti. To u nás na učňáku, když onluvím absenci a zkontroluju ŽK tak je třídnická hodina pryč. A to ani nestíhám zapisovat do geniálního PC systému a vyšetřit flek od pomeranče na stropě.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.