Na podporu významných sportovních akcí zatím MŠMT letos rozdělilo 173 milionů

pátek 30. března 2018 ·

Na podporu významných sportovních akcí MŠMT letos rozdělilo 173 milionů Kč. Ve spolupráci s regiony bude zároveň ještě v tomto roce připravena druhá výzva. Dotace jsou určeny na zajištění financování nejvýznamnějších mezinárodních sportovních akcí na území České republiky.


„Největšími akcemi z hlediska objemu dotací jsou letos Kontinentální pohár v atletice v Ostravě, mistrovství světa ve florbale v Praze a světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Daří se tak největší akce pořádat nejen v Praze, ale i jinde v ČR.“ uvedl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Posouzení sportovního významu akce, jejího dopadu na propagaci ČR, šíření popularity sportovních odvětví, ale i možnost sledovat české reprezentanty v boji o medaili, historické pozadí akce, či schopnost organizátora vlastní aktivitou zajistit spoluúčast, byly zahrnuty do posuzování akcí. To probíhalo dvoukolově.

„Významné sportovní akce chceme podporovat na základě dlouhodobé strategie. Pořadatel musí vědět s předstihem, zda akce má potenciál státní podpory. Zjišťujeme s tříletým předstihem, které akce svazy plánují pořádat. Z úrovně státní podpory však není nadále možné financovat více než 100 akcí. Do budoucna proto plánujeme spolupráci s kraji a akcemi, které jsou pro propagaci sportu v regionech zásadní,“ komentoval výsledek řízení náměstek sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

MŠMT dále plánuje vypsání výzvy č. 2 v rámci programu na podporu významných sportovních akcí s rozdělením prostředků v červnu 2018.

Začátkem dubna 2018 bude dokončováno vyhodnocení dalších programů či výzev a oznamovány výsledky.

Další informace naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
30. března 2018 v 10:02  

mšmt jest ministerstvem tělovýchovy a nikoliv sportu,má se starat o tělovýchovu,sport jest soukromou komerční záležitostí

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.