Plány na digitální vzdělávání krachují

čtvrtek 15. února 2018 ·

Strategii digitálního vzdělávání do roku 2020, která je v půlce svého plánovaného období, zatím úřady naplnily jen z nepatrné části. Z více než čtyř desítek úkolů je zatím splněný jediný. U dalších pěti alespoň nastal za tři roky od schválení vládou Bohuslava Sobotky významný pokrok, říká zpráva, kterou včera projednala vláda. Informuje E15.cz.


Ivan Pilný (psp.cz)
„Během let se popsala spousta papírů, ale málo se udělalo. Máme zpoždění,“ řekl Ivan Pilný, bývalý ministr financí. Ten se stal na ministerstvu školství zmocněncem pro oblast digitálního vzdělávání. Zároveň je i předsedou DigiKoalice, která sdružuje zástupce státních institucí i IT firem. „Ze strategie vypadává málo výsledků, postup je pomalý,“ dodává.

Změnit se podle strategie mají vzdělávací programy, aby se ve výuce žáků dával větší důraz na digitální gramotnost. Školy by měly získat vysokorychlostní připojení a další potřebné podmínky.

Podle odborníků nebylo dosud na ministerstvu školství na naplňování digitální strategie dost lidí. „Nedá se říct, že by strategie digitálního vzdělávání byla pro ministerstvo školství prioritou, že by ji brali tak vážně, jak by si zasloužila,“ míní Daniel Lessner z Jednoty školských informatiků, který naplňování strategie dlouhodobě sleduje. Podle něj je nutné zlepšit hlavně podmínky, vybavení a znalosti nejen učitelů, ale i ředitelů škol.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
15. února 2018 v 13:20  

jsou nesmyslné a tudíž krachují

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.