Žáci základních škol mohou získat zkušenosti k sociálnímu podnikání

čtvrtek 18. ledna 2018 ·

„Systémovému budování kompetencí k podnikání se základní školy věnují jen velmi okrajově, přitom jde o velmi důležitou oblast, která úzce souvisí jak s budoucím uplatněním žáků, tak s národním hospodářstvím. Projekt přinese příležitost nejen pilotně zapojit pět škol do mezinárodního projektu, ale zároveň vytvořit příklad dobré praxe i pro pozdější zapojení ostatních našich škol,“ říká k novému libereckému projektu náměstek primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivan Langr.


Ivan Langr (liberec.cz)
Liberečtí radní schválili zapojení statutárního města jako strategického partnera do mezinárodního projektu zaměřeného na podporu sociálního podnikání s využitím digitálních dovedností a technologií žáků základních škol. Projekt, jehož partnerem je DEX Innovation Centre, cílí na budování pozitivního přístupu a elementárních kompetencí žáků ZŠ k podnikání jako takovému.

Rezort školství nyní vytipuje pět libereckých základních škol, které by se mohly projektu zúčastnit. Jde o tříletý projekt se čtyřměsíčním pilotním testem na školách. Souběžně se uskuteční v dalších 5 zemích (Slovensko, Německo, Rakousko, Maďarsko, Chorvatsko). Za Českou republiku se ho jako strategický partner zúčastní ještě samospráva Městské části Praha 5. Pro město Liberec neznamená strategické partnerství žádný přímý dopad na rozpočet ani na personální zdroje.

„Jednotlivé aktivity projekty jsou přitom i velmi atraktivní, protože vycházejí z moderních metod i zálib žáků. Součástí tak bude kombinace počítačové seriózní hry (serious game), digitálního kitu/nástrojů/hraček pro děti, a klasické výuky pro představení jednotlivých témat. Pokud DEX souběžně vyjde projekt s Libereckým krajem, který cílí na střední školy, dokážeme účinně propojovat oba stupně vzdělávání, což by bylo ideální,“ podotkl náměstek Ivan Langr.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.