Učitelka měla hlídat druháky při plaveckém výcviku, místo toho popíjela

pátek 19. ledna 2018 ·

Když se loni v prosinci děti ze základní školy v Kosmonosech na Mladoboleslavsku učily v bazénu plavat, jejich třídní místo dozoru zamířila do restaurace, kde popíjela víno. Dostala za to výpověď a rezignoval i ředitel školy. Město teď hledá jeho nástupce, rodiče však chtějí, aby ve škole zůstal. Informuje iDNES.cz.


Učitelka místo toho, aby dohlížela na žáky v bazénu, zamířila do restaurace v prvním patře plaveckého areálu. „Tam vypila několik skleniček vína, tedy alespoň podle toho, jaké jsem měl informace od obsluhy,“ říká vedoucí bazénu Aleš Macoun. Podle Macouna se přesto děti nedostaly do bezprostředního ohrožení života. V bazénu totiž bylo více dozorujících instruktorů a stejně tak na dění ve vodě dohlíží plavčíci. Opilá učitelka ale měla především dohlédnout na dopravu dětí z bazénu do školy.

„Došlo k hrubému porušení pracovních povinností ze strany třídní učitelky. Zástupkyně ředitele zajistila neprodleně náhradní dohled nad svěřenými žáky a sepsala s paní učitelkou protokol o porušení pracovních povinností, dechovou zkoušku ale učitelka odmítla,“ říká starosta Kosmonos Jiří Müller.

Ředitel školy Jan Šilhán byl v době incidentu na školení a postup zástupkyně a starosty se mu nelíbí. „Bohužel paní zástupkyně nezajistila dechovou zkoušku či odběr krve dané učitelky. Podle sdělení paní zástupkyně byla za tento postup pochválena i panem starostou Müllerem, který nestál o žádný mediální skandál. Další den pak chtěli, abych situaci řešil já,“ tvrdí Šilhán.

Učitelka nicméně výpověď odmítla a skončila na nemocenské. Šilhán se proto začátkem ledna rozhodl po jedenácti letech ve vedení kosmonoské školy rezignovat. Mezi rodiči to vyvolalo pozdvižení, především na sociálních sítích žádají, aby ředitel zůstal. Šilhán totiž dříve upadající kosmonoskou školu výrazně pozvedl a vrátil jí dobrou pověst.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
19. ledna 2018 v 11:52  

„Tam vypila několik skleniček vína, tedy alespoň podle toho, jaké jsem měl informace od obsluhy,“ říká vedoucí bazénu Aleš Macoun........učitelka nemá při výcviku v bazenu co pohledávat a proč se do toho plete vedoucí bazénu?
kdyby si dala několik skleniček byla by na šrot a do busu by netrefila
pokud měl někdo dostat vyhazov tak je to zástupkyně ,potom pan ředitel za ústřel s výpovědí,což zřejmě pochopil a odstoupil sám a ta paní učitelka bude učit dál a ještě může zřizovatele zažalovat za pomluvu a žádat odškodnění.....
tak vypadá naše školství když ho řídí takoví ředitelé a zástupci

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.