Radkin Honzák: Od Ježíška bych nechal s okamžitou platností zrušit ministerstvo školství

středa 13. prosince 2017 ·

„Od Ježíška bych nechal s okamžitou platností zrušit ministerstvo školství se všemi filiálkami a místo něj postavit do čela školského systému odborovou centrálu vyškolenou ve Francii (nebo Austrálii). Popřál bych jim, aby byli osobnostmi se vším, co k tomu náleží. A aby především tyto charakteristiky uměli předat svým žákům a studentům,“ odpovídá psychiatr Radkin Honzák v anketě Týdeníku ŠKOLSTVÍ na téma „Co byste učitelům nadělil pod stromeček a popřál do nového roku?“.

Jiří Balvín, bývalý ministr kultury ČR

Učitelů si nesmírně vážím – samozřejmě v dětství a v mládí byl tento postoj naprosto odlišný… V porevoluční době bych je považoval za velmi ohroženou kategorii obyvatelstva, protože to, co si musí vytrpět od žáků již na prvním stupni, je opravdu pro průměrně vychovaného člověka naprosto nepochopitelné a „netrénovaný“ jedinec by se buď zbláznil, nebo skončil ve vazbě… A tak bych učitelům nadělil pod stromeček minimálně zdvojnásobené platy a k tomu, nevím jak, maximální oporu od všech složek, které mají co mluvit do jejich ochrany!!! A do nového roku bych jim popřál hodně trpělivosti a aby ještě vydrželi, než nastanou jejich lepší časy.

Fero Fenič, režisér a producent

Aby je jejich práce – přesto, jak se k nim někdy chovají žáci, rodiče i společnost – nikdy nepřestala bavit a naplňovat!

Hana Fifková, sexuoložka a psychoterapeutka

Učitelům bych pod stromeček nadělila víc tvořivých a soustředěných žáků a víc rodičů, kteří neztratili zdravý rozum. Do nového roku učitelům přeji rozumného ministra, zrušení stávající formy inkluze, víc peněz na jejich platy, méně direktiv a především větší svobodu v rozhodování, co učit, na co vynakládat školní finance nebo jak vychovávat.

Jitka Molavcová, herečka a zpěvačka

Učitele vnímám jako vzdělance a citlivé lidi. Nadělila bych jim – a zároveň popřála – pevné nervy, pevné zdraví, dostatek dobré vůle a energie.

Celou anketu naleznete v aktuálním vydání Týdeníku ŠKOLSTVÍ

1 komentářů:

Ferda44 řekl(a)...
13. prosince 2017 v 12:46  

Vážený pane Honzáku.
Částečně vám nejspíše Ježíšek (Valachová) již v předstihu vyhověl a do role náměstka nejen vám nadělil odborového papaláše Pícla. Huráááá...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.