Pražští zastupitelé schválili rozpočet na příští rok. Zvednou plat učitelům

neděle 3. prosince 2017 ·

Pražští zastupitelé schválili rozdělení peněz na rok 2018. Běžné výdaje, do čehož spadají mimo jiné platy zaměstnanců, elektřina, nájmy a podobně, by měly v příštím roce dosáhnout sumy 53,4 miliardy korun, z toho nejvíce půjde na dopravu, konkrétně 19,6 miliardy korun, a na školství, které dostane 12,9 miliardy. V oblasti školství tak dojde k navýšení platů pedagogů základních škol.

Na jejich platy půjde celkem 700 milionů korun, čímž metropole reaguje na fakt, že v Praze berou učitelé v průměru nižší plat, než je průměrný příjem v hlavním městě. Dokud problém nevyřeší stát, chce město podporovat učitele. V jejich výplatních páskách se tento krok odrazí nárůstem platu zhruba o dva tisíce korun měsíčně.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
3. prosince 2017 v 9:15  

pražští učitelé a jejich platy mě,tady 356 km od Prahy, opravdu nezajímají

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.