Plaga ruší funkce politických náměstků. Odejdou Fidrmuc i Pavlík

sobota 16. prosince 2017 ·

Z ministerstva školství odejde po nástupu nového ministra Roberta Plagy (ANO) i druhý politický náměstek Petr Pavlík (ČSSD). Kdy skončí, zatím neví. Pracovat bude na Univerzitě Karlově, kde působí již nyní. Odchod už oznámil náměstek za KDU-ČSL Jaroslav Fidrmuc. Plaga, který sám začínal jako politický náměstek, chce podle Fidrmuce posty politických náměstků zcela zrušit. Informuje ČTK.


Robert Plaga (msmt.cz)
Pavlík v tuto chvíli přesně neví, kdy funkci opustí. Má se stejně jako Fidrmuc ještě sejít s ministrem Plagou. Kromě práce na ministerstvu působí Pavlík jako vyučující na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy.

Druhý politický náměstek Fidrmuc také zatím neví, kdy ve funkci skončí. "Pan ministr (Plaga) mi oznámil, že bude rušit pozice politických náměstků," řekl v pátek.




Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Radek Sárközi řekl(a)...
17. prosince 2017 v 11:41  

V případě jednobarevní vlády tyto funkce postrádají smysl, ale v případě koaliční vlády se tyto funkce zřejmě obnoví... Každopádně odchod pana náměstka Pavlíka by mohl znamenat, že se MŠMT více otevře a zprofesionalizuje svůj způsob práce i komunikace.

tyrjir řekl(a)...
18. prosince 2017 v 10:45  


ČT24: Jako jednu z prvních věcí chce ministr Plaga řešit věcnou a finanční správnost tzv. Inkluze. V roce 2014 stála inkluze 1 miliardu korun. Teď má stát 5 miliard, které nejsou rozpočtově zajištěny, a to za situace, kdy jsou nízké platy učitelů...

Doufám, že to pan ministr vezme tzv. od podlahy. Účelnost a účinnost tzv, inkluze je z toho věcného (odborného i praktického) a finančního hlediska opravdu (objektivně) velmi sporná. Podobně tomu bylo i u Kariérního řádu a u některých dalších resortních aktivit financovaných ze státního rozpočtu a z EU dotací.

Pan minjstr teď přebírá resort MŠMT. Pokud by tu přebírací inventuru dobře neudělal, staly by se jím převzaté nesrovnalosti i jeho nesrovnalostmi. Věřím a doufám, že se takovéto chyby nedopustí. K tomu viz i agumentace v dikusi u článku K. Valachové na http://www.ceskaskola.cz/2017/12/katerina-valachova-inkluze-neboli.html:

http://www.ceskaskola.cz/2017/12/katerina-valachova-inkluze-neboli.html#comment-9221246271448400629

http://www.ceskaskola.cz/2017/12/katerina-valachova-inkluze-neboli.html#comment-8977145617865299966

http://www.ceskaskola.cz/2017/12/katerina-valachova-inkluze-neboli.html#comment-4213203416575858915

atd.

J.Týř

tyrjir řekl(a)...
20. prosince 2017 v 3:28  



Restart MŠMT a spol. - nultá fáze (Strahovský stadión, letiště apod.)

"Zaměstnanci MŠMT a spol. na můj povel - V řad nastoupit!"
"Zaměstnanci, jejichž motivace, cíle, schopnosti a výsledky práce odpovídají veřejnému zájmu na kvalitním školním vzdělávání - Tři kroky vpřed vchod!"
"Kam se všichni ženetééé?!"

Na tohle možná doplatili ministří Dobeš a Chládek... A pak přišel řád v podobě zákona o státní službě v podání ministryně Valachové - slepé (ani Správní řád nedodržující) MŠMT s devíti náměstky (z toho dva političtí), "bezhlavým" NÚV a "slepým" NIDV...

Možná na té dobešo-chládkovské metodě přeci jen něco bylo...

http://www.ceskaskola.cz/2017/09/demotivace-mrhani-penezi-tepal-klaus.html#comment-1360144055644456055

Tak se mi zdá, že na ten Strahov možná taky dojde.:)))

J.Týř



Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.