Hradecké zastupitelstvo odsouhlasilo kontroverzní slučování škol

úterý 5. prosince 2017 ·

Hradecké krajské zastupitelstvo po více než čtyřhodinové diskusi schválilo kontroverzní slučování středních škol zřizovaných krajem. Vedení kraje krok zdůvodnilo nízkým počtem žáků a potřebou úspor. Podle zástupců samospráv, škol a opozičních zastupitelů je návrh nekoncepční a nebyl dostatečně neprojednán. Změny se dotknou 21 středních škol a učilišť, z nichž vznikne deset subjektů. Informuje ČTK.


Martina Berdychová (vychodocesi2)
Kraj argumentuje tím, že střední školy v loňském školním roce nabízely dohromady 9278 míst, z posledních ročníků základních škol přitom vyšlo jen 4158 žáků. "Škola by měla být jasněji profilovaná, můžeme ji více specializovat, budeme potřebovat méně učitelů odborných předmětů," zdůvodňovala rozhodnutí před novináři náměstkyně hejtmana pro školství Martina Berdychová (Východočeši).

"S námi nikdo nejednal ... To, co paní Berdychová připravila, jsou nesmysly," kritizoval starosta Lázní Bělohrad Pavel Šubr (STAN).

Kroky směřující ke sjednocení středních škol a učilišť by měly vést ke snížení celkového počtu nabízených míst v prvních ročnících středních škol o 1987 míst. Vedení kraje slibuje, že zůstane zachována výuka na všech stávajících místech.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
5. prosince 2017 v 10:37  

Kolik míst ubude na gymnáziích, Odborných školách a učilištích?
Nebo z učňů udělají gymnazisty?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.