Daniel Dočekal: Největší hrozbou demokracii nejsou fake news, jsou to selektivní fakta.

středa 27. prosince 2017 ·

„Největší hrozbou demokracii nejsou fake news, jsou to selektivní fakta. Věnují se tomu v Today’s biggest threat to democracy isn’t fake news—it’s selective facts, ale pokud chcete aktuální příklad, tak je to „životopis“ Andreje Babiše na webu vlády. Selektivně vynechává vše, co se Babišovi nehodí. Ale zpět k tématu, selektivnost faktů se projevuje i v seriózních médiích, netrpí ani tak cenzurou jako zásadní snahou čtenářům předkládat hlavně to, co čtenáři chtějí číst,“ píše Daniel Dočekal pro server Lupa.cz.


Dočekal pokračuje:

David Pemsel z The Guardian správně říká, že Facebooku nejde o kvalitu. Užitečné čtení pro česká média a novináře najdete v ‘Our relationship with Facebook is difficult’: The Guardian’s David Pemsel says the platform doesn’t value quality. Dočtete se tam i o zpoplatnění obsahu a inzertních příjmech.

Mark Zuckerberg získal titul „Misinformer of the Year“. Můžete to brát jako dezinformátor roku a zasloužil si to nejenom s ohledem na to, jak silně Facebook slouží dezinformačním kampaním, ale i pro tradiční dlouholetý přístup k závažným problémům. Viz ‚Misinformer of the Year‘ award goes to Mark Zuckerberg.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.