Začne týden vědy, výzkumníci pozvou do laboratoří

pondělí 6. listopadu 2017 ·

Přednáškou o tom, co se dá dělat s bioodpady a jaké cenné látky z nich lze získat, začne v pondělí Týden vědy a techniky na Akademii věd (AV ČR). Vědci na akci přiblíží svou práci, především v pěti různých oborech. Hlavním tématem prvního dne jsou potraviny a plýtvání, v dalších dnech odborníci přinesou zajímavé informace o laserech, z medicíny, nanotechnologií a v pátek z informatiky a umělé inteligence. Festival se koná již po sedmnácté a zahrnuje více než 500 akcí nejen v Praze, ale i ve všech krajských městech a na některých dalších místech. Informuje ČTK.

Hlavní program zahrnuje přednášky a besedy s odborníky z různých pracovišť AV ČR a má zaujmout dospělé i studenty středních škol, kteří se rozhodují o budoucím studiu. Kromě toho ale organizátoři připravili i akce, které mají přitáhnout i mladší děti. Je to třeba vědecká úniková hra Decoder, při které musí účastníci během 50 minut rozluštit několik záhad a odemknout 16 zámků.

Při festivalu budou mít otevřeno také různé laboratoře, knihovny a pracoviště AV ČR.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.