Gymnázium v Bydžově je v ohrožení. Kraj chystá slučování středních škol

pondělí 6. listopadu 2017 ·

Chcete gympl, nebo nechcete? Tuto otázku položil kraj Novému Bydžovu a emoce na sebe nenechaly dlouho čekat. Střední školství ve městě by totiž mohla čekat velká změna. Kvůli nedostatku studentů hrozí sloučení dvěma školám – Gymnáziu Nový Bydžov a Vyšší odborné škole a Střední odborné škole. Informuje Deník.cz.


Jaroslav Šedivý )novybydzov.cz)
Veřejnosti se nelíbí, že by víceleté gymnázium s největší pravděpodobností pohltila druhá ze zmiňovaných škol. O osudu gymplu, který je naplněn zhruba ze dvou třetin a má deset tříd, proto jednali ve středu i místní zastupitelé a shodili se, že ho chtějí zachovat. Ředitel gymnázia a zastupitel v jedné osobě - Jaroslav Šedivý - nyní pracuje na koncepci středního školství ve městě. Zastupitelé chtějí, aby k ní kraj přihlédl.

„Z kraje přišel dopis, zda máme zájem o gymnázium v Bydžově, a to máme. Zatím nechci předjímat, jak se bude situace dál vyvíjet, moudřejší budeme tak za 14 dní. Místní tuto školu berou jako prestižní záležitost, proto ty emoce,“ shrnul ředitel své stanovisko.

„Město zájem o zachování středního školství samozřejmě má, ale náměty zřizovatele, tedy kraje, se opakují jako bumerang. Důvodem je zejména nenaplněnost jak VOŠ a SOŠ, tak gymnázia a predikce dalšího zhoršování,“ uvedla tajemnice městského úřadu v Novém Bydžově Marcela Česáková.

Celý text naleznete zde

1 komentářů:

krtek řekl(a)...
6. listopadu 2017 v 7:35  

Článek je objektivní a zajímavý (teda pokud je pro někoho mimo hradecký kraj zajímavé slučování škol), jen ten bulvární titulek...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.