Učitelka získala ocenění za záchranu dětí před sražením autem. „Jsem učitelka, chránit děti mám v popisu práce,“ říká.

čtvrtek 9. listopadu 2017 ·

Učitelka mateřské školky z Olomoucka Darina Nešporová za červnovou pohotovou záchranu několika dětí, jež by jinak srazilo auto, získala Cenu Michala Velíška udělovanou lidem, kteří pomohli zachránit ostatní. Žena zasáhla s nasazením vlastního života, sama pod autem skončila. Informuje iDNES.cz.


Kritická situace se odehrála v pátek 16. června odpoledne na lesní cestě u obce Jívová, kdy se náhle proti skupině dětí doprovázené dvěma učitelkami vyřítilo auto, které vyjelo z blízké silnice. Nešporová duchapřítomně odstrčila tři děti mimo dráhu vozu a čtvrté chránila vlastním tělem.

Vůz je oba zavalil, ještě před příjezdem hasičů je vyprostili svědci společně s řidičem vozu. Zatímco chlapec vyvázl jen s lehčími zraněními, učitelka zůstala pod autem uvězněná dlouhých osm minut a s vážnými zraněními absolvovala letecký transport do nemocnice.

„Popálila jsem si obě ruce, k tomu jsem měla zlomenou pánev. Mohlo to ale skončit mnohem hůř. Hlavně, že se nic nestalo dětem, to je to nejdůležitější,“ popsala Nešporová v září při přebírání Medaile za záchranu lidského života. Svůj počin nepovažovala za nic mimořádného. „To by snad udělal každý, aby zachránil lidský život - děti. Já jsem navíc učitelka, chránit děti mám v popisu práce,“ uvedla žena, která se ze zranění z nehody dosud léčí, v prosinci by se ale už chtěla vrátit do práce.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.