Učitelce dala facku, teď hrozí peticí

středa 25. října 2017 ·

Jihlavská základní škola Jungmannova nezažívá momentálně nejklidnější období. Vzdělávací zařízení, které se specializuje na práci s dětmi ze sociálně slabších rodin, řeší zářijový incident, při němž matka jednoho z žáků dala na chodbě facku učitelce. O případu počátkem tohoto týdne informovala policie, která ho prošetřuje. Maminka, jež měla učitelku napadnout, se redakci MF DNES sama přihlásila. „Škola i policie mě očerňují. Všechno bylo jinak,“ vykládala do telefonu.


V inkriminovaný den prý dorazila do školy proto, aby nechala vyplnit formulář o studiu syna. „Přišla jsem o přestávce. Děti mě tam znají, hned se ke mně seběhly a řvaly, že mi paní učitelka zmlátila syna,“ pověděla matka.

S výchovným poradcem pak vyhledala učitelku – chtěla po ní vysvětlení a omluvu. „Kdyby mu dala pohlavek, tak to neřeším. Ale ona ho ztřískala hlava nehlava, že měl tváře celé červené. Chtěla jsem volat policii a záchrannou službu,“ řekla žena.

Na chodbě se prý matka učitelky slušně zeptala, proč jejího syna zbila. „Řekla, že na ní přistála plastelína. Ale zabila ji snad ta plastelína? Jestli jí zašpinila oblečení, nechala bych jí ho vyčistit,“ rozpovídala se matka žáka. A popsala, jak celý konflikt eskaloval. Učitelka se jí měla vysmát do obličeje. „Řekla mi, že takového parchanta, jako je můj kluk, by mlátila od rána do rána. To mě naštvalo nejvíc. Syn není parchant, má otce i matku. Ale ona s tím ‚parchantem‘ pořád nedala pokoj, tak jsem jí musela jednu fláknout,“ svérázně vylíčila matka hocha.

Že by se situace seběhla přesně tak, jak žena popisuje, však odmítá ředitelka školy Ivana Málková. „Ve výpovědi matky chlapce je spousta smyšlenek a vymyšlených věcí. To je na trestní oznámení pro pomluvu,“ podotkla ředitelka.

Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
25. října 2017 v 10:17  

Mohu taky napsat petici? Proti znevýhodněným rodičům ve školách?

aknelka řekl(a)...
25. října 2017 v 18:16  

Jistě :). Každý (si) může napsat nějakou petici.

Tajný Učitel řekl(a)...
25. října 2017 v 21:07  

My se tady prosím, fackujeme.

poste.restante řekl(a)...
27. října 2017 v 20:01  

A copak zanedbala škola tentokrát, Tajný učiteli?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.