Na učitelské konferenci vystoupí i děti, které naučí kantory používat moderní technologie

pátek 13. října 2017 ·

Používání Wikipedie, využití 3D tisku ve výuce, výuka programování na prvním stupni. To jsou témata konference Učitel In, kterou tuto sobotu pořádá Západočeská univerzita ve spolupráci s plzeňským magistrátem. Celodenní konference je zdarma a lektory pracovních seminářů i řečníky budou zkušení učitelé.


Tamara Kováčová (eduin.cz)
Cílem začleňování ICT do výuky je získání dovedností, jež nám umožní využívat technologie při řešení soukromých i pracovních problémů a pro celoživotní vzdělávání. Proto se někteří učitelé sdružili, aby mohli své zkušenosti sdílet s kolegy. Jedním z výstupů této spolupráce je i konference Učitel In.

“Letos v jedné sekci vystoupí i děti, které na pokročilé úrovni pracují s technologiemi a budou vystupovat jako partneři učitelů. Žáci tak budou inspirovat učitele,” říká Lucie Rohlíková z rektorátu Západočeské univerzity.

Na konferenci a během seminářů se učitelé seznámí s využíváním virtuální a rozšířené reality ve výuce, v nabídce budou i náměty pro výuku cizích jazyků s využitím technologií či aplikace a aktivity, které se osvědčily ve výuce žáků se speciálními vzdělávacími potřebami.

“Konference je výjimečná velmi silným obsazením lektorů i přednášejících, kteří nabízejí velmi silná témata. Jedná se v pravém slova smyslu o moderní učitele, a to nejen kvůli jejich oblibě zapojovat do výuky technologie. Jsou vizionářští svým přístupem – pomáhají ostatním učitelům a rozvíjí kulturu sdílení. Bez přímého předávání zkušeností z učitelského terénu totiž žádné zlepšení ve vzdělávací oblasti nepřijde,” uvedla Tamara Kováčová z EDUin, kde koordinuje projekt Otevřené vzdělávání.

Datum a čas: sobota 14. října, termín registrace: 8.30 - 9.30. Vstupné je zdarma.

Místo konání konference: Fakulta strojní ZČU, Univerzitní 22, Plzeň

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.