Asistenti ve výuce anglického jazyka pro střední školy

pátek 13. října 2017 ·

Fulbrightova komise v Praze vybere 30 středních škol ze všech regionů České republiky, na kterých bude v příštím roce pomáhat s výukou angličtiny 30 mladých Američanů, absolventů prestižních amerických univerzit. Asistenti jsou po dobu celého školního roku finančně zajištěni Fulbrightovým stipendiem, a škole tak nevznikají žádné finanční náklady navíc.


Fulbrightův program asistentů ve výuce angličtiny běží již přes deset let. Asistentů bylo zpočátku jen několik, díky podpoře MŠMT však počet v minulém školním roce vzrostl na 20 a v tomto školním roce máme ve městech od Chebu po Třinec celkem 30 asistentů, kteří působí na průmyslových, zdravotnických, zemědělských, obchodních, uměleckých, lesnických školách i gymnáziích.

Pro veliký zájem asistenti zatím působili pouze na školách, které ještě asistenta/asistentku v minulosti neměly, v příštím roce však do výběru zařadíme i školy, které se programu již účastnily, a sice ve školním roce 2014/2015 nebo dříve.

Podrobné informace o programu a o tom, jak se přihlásit do výběrového řízení, najdete zde - https://www.fulbright.cz/chci-ziskat-asistenta-pro-vyuku-anglictiny/zakladni-informace/

 Uzávěrka přihlášek pro následující školní rok je 1. února 2018.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.