Dívka z Ostravy nechodila do školy, její matce hrozí pět let vězení

pondělí 9. října 2017 ·

Ženě z Ostravy hrozí až pět let vězení kvůli nedohlížení na pravidelnou docházku její nezletilé dcery do školy. Dítě nechodilo řádně do školy od loňského září do letošního června. Přes upozornění s tím žena nic neučinila. Podobné obvinění si tento týden vyslechli i rodiče školačky z Písku. Informuje MF DNES.


Soňa Štětínská (Repro: Polar.cz)
„Ostravský policejní komisař sdělil 40leté ženě z Ostravy podezření z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Neučinila žádné adekvátní opatření k zajištění docházky a k potřebnému vývoji dítěte, nespolupracovala ani s příslušnými pracovníky,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Nezletilá dcera měla přes 120 neomluvených hodin a několik set hodin omluvených. „Policisté věc vedou ve zkráceném přípravném řízení. Trestní sazba se v tomto případě pohybuje od šesti měsíců do pěti let odnětí svobody,“ vysvětlila Štětínská.

Podobné obvinění si tento čtvrtek vyslechli i rodiče žákyně osmého ročníku písecké základní školy.

Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.