Zabijeme ho a ujedeme pryč. Tři chovanci ústavu u Hostouně na Domažlicku v sobotu vymysleli vražedný plán

čtvrtek 14. září 2017 ·

Tři chovanci ústavu u Hostouně na Domažlicku v sobotu vymysleli vražedný plán. Kluci mezi 16 a 17 lety. Nevyšlo jim to. Vychovatel si zachránil život. Díky svým zkušenostem zabránil tomu, aby ho napadli všichni tři útočníci najednou. Tak zní nejpravděpodobnější verze toho, co se v areálu bývalé pohraniční roty v hlubokých příhraničních lesích odehrálo. Trojici stíhanou pro pokus o vraždu poslal včera domažlický soudce do vyšetřovací vazby. Reportáž přináší MF DNES.


Miroslav Rauch (nockostelu.cz)
Terapeutické středisko Medvědí kámen patří pod výchovný ústav v nedaleké Hostouni. Nicméně i v samotné Hostouni je mezi lidmi otázka výchovného ústavu ožehavé téma. Ve zdejším zámečku žije necelá stovka neplnoletých chovanců. Řada z nich opakovaně utíká, krade. Před týdnem se uskutečnilo velké jednání mezi policisty, ústavem a vedením města.

„Policisté teď mají zvýšený dohled, objevují se v ulicích častěji, se začátkem školního roku se začala situace uklidňovat. Podle metodiky, jak ji vede výchovný ústav, letos měli 120 útěků. Policie to vede jinak, ta má od začátku roku nahlášeno z ústavu už 260 útěků,“ popsal starosta Miroslav Rauch… „V posledním roce dvou problémy začaly narůstat. Je to i tím, že stále více rodin si děti z ústavu nebere domů ani o prázdninách. Letos tu zůstalo 35 nebo 40 dětí. Když měly volno, vymýšlely blbosti,“ dodal starosta.

Zpřísní po posledním útoku na vychovatele ministerstvo školství režim ve výchovných ústavech? „Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se v současnosti situací zabývá, přičemž budou přijata určitá opatření,“ je oficiální vyjádření z tiskového odboru ministerstva. Přitom to nebyl první tak závažný útok na vychovatele v podobných zařízeních v republice. V minulosti už i v Hostouni chovanci napadli a zranili vychovatelku.

Celý text naleznete v dnešním vydání MF DNES

1 komentářů:

Jana Karvaiová řekl(a)...
14. září 2017 v 8:47  

A co na to paní ombudsmanka. neměli by se propustit do domácí péče, neb za těmi mřížemi trpí????

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.