STOP klávesnicové negramotnosti

pondělí 18. září 2017 ·

Tříměsíční kurz psaní na klávesnici, který probíhá každý čtvrtek v budově Národní ústavu pro vzdělávání v počítačové učebně od 17.30 hod do 19.00 hodin začíná 21. září 2017.


Během tří měsíců si účastník osvojí psaní všech písmen, čísel a znaků na klávesnici PC. Po seznámení se základní polohou rukou je hlavní části výuky psaní písmen na základní, horní, dolní a číselné řadě. K tomu se přidají velká písmena, diakritická znaménka, interpunkční znaménka a číslice. Po třech měsících je účastník schopen psát všemi deseti prsty tzv. naslepo a postupně navyšovat rychlost psaní, desetiletími ověřená a spolehlivá metodika. Psaní na klávesnici je vyučováno v programu STOP klávesnicové negramotnosti, který pro tyto účely připravil Státní těsnopisný ústav, který je součástí NÚV.

Program je zpracovaný zábavnou formou s hodnocením výkonu účastníka. Účastníci obdrží skripta na domácí procvičování. Skripta obsahují stejné lekce jako program. Domácí přípravu lze provádět v běžném textovém procesoru, nutností je cvičit 15–20 minut denně. Znalost psaní všemi deseti naslepo je praktická dovednost, která velmi zvyšuje efektivitu práce, a lze ji využít v řadě oborů – studenti vysokých škol, studenti středních škol, lékaři, advokáti, úředníci atd.

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.