Seminář: Jak na ně? Aneb práce se stereotypy ve výuce celospolečenských témat

pondělí 18. září 2017 ·

Ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste nevěděli jak reagovat na názory svých žáků? Jak se z pozice učitele vypořádat s kouzelnou formulí "všichni mají právo na svůj názor"? Na semináři se seznámíte s tím, jaké mohou být role učitele při práci s aktuálními tématy ve třídě. Společně budeme diskutovat o tom, jak může učitel reagovat tváří v tvář stereotypům svých žáků. Budeme hovořit o tom, co za stereotypy stojí. Seminářem se budou prolínat teoretické i praktické části. Finální část semináře je věnována simulaci a následné reflexi situací ve třídě, kdy z úst žáků zaznívají některé stereotypní výroky.

Seminář je určen studentům pedagogiky, pedagogům 2. stupně ZŠ, SŠ a gymnázií, pracovníkům NNO a je poskytován ZDARMA.

Seminář s akreditací MŠMT bude pořádán 26. - 27. října 2017 vždy od 9.00 - 16.00 v Adalbertinu, Hradec Králové.

Přihlášku je nutné vyplnit nejpozději do 22. října 2017.

Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.