Příběhy bezpráví – Měsíc filmu na školách (1. – 30. listopadu 2017)

sobota 23. září 2017 ·

I letos v listopadu se na školách po celé republice uskuteční Měsíc filmu na školách v rámci projektu Příběhy bezpráví. Jeho cílem je blíže seznámit středoškoláky a žáky druhého stupně základních škol s naší nedávnou minulostí skrze tematické filmy a osobní setkání s pamětníky, historiky a filmaři. Vyučujícím stačí přihlásit se na webu www.jsns.cz a zdarma obdrží vzdělávací filmy a materiály k letošnímu ročníku. Následně zvou do svých škol pamětníky či zajímavé osobnosti z jejich okolí, kteří s žáky besedují a přibližují jim své dramatické osudy.

V uplynulých dvanácti letech se uskutečnilo více než 7 400 projekcí, kterých se zúčastnilo na 306 000 žáků.

Přihlašování do projektu je možné od 1. září do 6. října 2017. Více informací naleznete zde

Cena Příběhů bezpráví

Žáci a studenti mají možnost během celého roku nominovat osobnost (ať už veřejně známou, či někoho ze svého okolí), kterou zasáhl minulý režim. Tyto nominace často vznikají na základě setkání v rámci Měsíce filmu na školách. Tříčlenná studentská komise následně vybere tři laureáty, kteří převezmou Cenu Příběhů bezpráví.

Vyhlášení letošních laureátů proběhne 1. listopadu v pražské Lucerně během slavnostního zahájení Měsíce filmu na školách.

Více informací naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
18. září 2017 v 11:39  

na měsíc sčsp mám vcelkupozitivmí vzpomínky jelikož jsem jako dějepisář dostal na starost udělat velkou nástěnku k vřsr,moje kolegyně v kabinetě ruuštinářka (znali jsme se ještě z fildy) měla na starost organizaci večírku u samovaru ve školní kuchyňce a zajíštění filmu pro žáky a pro veřejnost v místním vesnickém kině,večírky k vřsr neměly chybu,protože se pořádaly po návratu z průvodu a čaj s rumem,třešňovicí a griotkou rozdivočil některé do takřka revoluční nálady,s tím filmem to bylo horší,zapomněla poslat včas objednávku na čuka,geka a baladu o vojákovi, slzy v očích,načež jsem si vzpomněl na svého spolužáka ve státfilmarchivu a problém byl vyřešen,stačilo jen poslat deváťáky s kárkou na nádr a přivézt pixly s filmama,mělo to úspěch,malí viděli vlka se zajícem,velcí ruský vestern a dospělí vesničani večer doktora živaga s omarem ,kino nabité,

Unknown řekl(a)...
18. září 2017 v 11:51  

to s příběhem bezpráví jsem měl průser,jiná doba,jiná škola,místo sličné kolegyně,kolega notor v kabinetě,i pověřil mne ředitel dozorem nad besedou s významným disidentem, osobním přítelem v.h.),vše šlo jak má,osma a devítky vzorně seděly a mlčely (předtím jsem provedl instruktáž typu "běda vám"),dvě kolegyně zadávaly ty správné dotazy,nakoukl i pan ředitel a spokojeně odkráčel do ředitelny připravit občerstvení pro vzácného hosta,říďa odešel a do učebny vešel můj spolukolega,viděl jsem,že "ho už má" ,načež se hosta zeptal,zda je pravda,že byl spolupracovníkem stb,a bylo rázem vymalováno,host odešel do ředitelny, kde se porafal s ředitelem,žáci šli na oběd,kolega do kabinetu dát si dalšího panáka a já do ředitelny,kdy jsem byl obviněn z nezodpovědnosti,neschopnosti,záměrné provokace !!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.