Lenka Dohnalová odpovídá v anketě České školy na téma „stávka učitelů“: Přála bych si, aby učitelé měli více profesionální hrdosti

středa 6. září 2017 ·

Školské odbory včera vyhlásily stávkovou pohotovost. Řada učitelů je ale k jejich akceschopnosti velmi skeptická. Česká škola proto učitelům i odborníkům poslala několik stručných otázek k případné stávce. Přinášíme odpovědi středoškolské učitelky češtiny a předsedkyně SUČJL Lenky Dohnalové.



Lenka Dohnalová (archiv autorky)
- Myslíte si, že ke stávce nakonec dojde?


Nevěřím tomu, jsem skeptická. Přála bych si, aby učitelé měli více profesionální hrdosti - a to nejen co se týká platů, ale i ve vyjadřování se k mnohdy nekompetentním krokům ministerstva, jimž často chybí skutečná vize.


- Může být úspěšná?


Za současné situace si to bohužel nemyslím.


- Podporujete stávku kvůli platům?


Ano. Náročná práce učitelů by měla být adekvátně ohodnocena, je to investice nejen do učitelů samotných, ale především do našich dětí. Přezírání tohoto problému je obrazem naší společnosti a jejích hodnot. O zvyšování platů se mluví desítky let. Učitelé měli stávkovat již dávno.


- Zúčastnila byste se?


Ano.




V anketě už odpovídali Josef Soukal, Jana Karvaiová, Veronika Valíková, Zdeněk Sotolář a Pravoslav Němeček

1 komentářů:

BP řekl(a)...
6. září 2017 v 9:39  

Palec nahoru.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.