Koalice se na řešení nedohodla - vláda bude o zvýšení platů učitelů dále jednat, schodek zůstane

pondělí 4. září 2017 ·

Vláda bude o zvýšení platů učitelů a dalších státních zaměstnanců dále jednat, pokračovat má v pondělí. Novinářům to řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Na dnešní koaliční schůzce v Lednici na Břeclavsku se strany zatím nedohodly, všechny však shodně uvádějí, že učitelům přidat chtějí a že nechtějí zvyšovat plánovaný schodek rozpočtu na příští rok padesát miliard korun. Nejdříve se však musí dohodnout na tom, odkud peníze vezmou, a poté se musí shodnout na míře zvýšení platů. Podle Sobotky je konečný termín na konci září. Informuje ČTK.

Jednání o zvýšení platů jsou součástí debat o tvorbě státního rozpočtu na příští rok. Ve hře je až patnáctiprocentní zvýšení platů učitelům a desetiprocentní ostatním státním zaměstnancům. Členové vládní koalice se také liší v názoru na to, zda mají učitelé dostat přidáno už od listopadu nebo až od začátku příštího roku. Zároveň koalice řeší přidání peněz vysokým školám.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

BP řekl(a)...
5. září 2017 v 3:36  

My všichni bychom vám tak strašně rádi přidali, ale když je pokladna prázdná! Co s tím můžeme dělat? No, poraďte!
Nejdřív hledejte úspory u sebe, možná tam něco každý najdete, kde můžete ještě ušetřit: sviťte doma třeba petrolejkou, umývejte se dešťovou vodou, pak v tom vyperte a nakonec tím spláchněte ještě WC, do práce choďte zásadně pěšky, chůze je nejzdravější a nejpřirozenější pohyb a hlavně, je to zadarmo. Domů si noste zbytky ze školní jídelny, abyste nakrmili rodinu, pro oblečení stačí zajít na charitu, možná tam najdete lepší kousky než v sekáči.
Mám ještě pokračovat?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.