Výběrové řízení na obsazení pracovní pozice ředitele/ředitelky Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat)

pátek 18. srpna 2017 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pracovní pozice ředitele/ředitelky Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání. Centrum se zaměřuje zejména na výzkum a vývoj v oblasti hodnocení výsledků vzdělávání, vytváření podmínek pro jejich uznání v EU. Přihlášky do výběrového řízení je možné zasílat do 15. 9. 2017.

Předpokládaný nástup je 1. 12. 2017. (Podrobnosti naleznete zde)


Konkurs na ředitele Cermatu vypsala už vloni na jaře bývalá ministryně školství Kateřina Valachová. Chtěla tak nastartovat cestu ke zlepšení spolupráce mezi Cermatem a ministerstvem. Výběrová komise ale usoudila, že ani jeden z šesti kandidátů nesplnil představy budoucího dlouhodobého směřování organizace Cermat. Ministryně školství v zájmu stability a hladkého spuštění jednotných přijímacích zkoušek na maturitní obory, které se budou poprvé plošně konat na jaře, rozhodla o ročním mandátu současného ředitele.


Nový ministr školství Stanislav Štech na konci června řekl: „Cermat by neměl být jen tím úřadem, který bude psychometrickým institutem. Musím vypsat výběrové řízení na ředitele a s tím bude souviset požadavek i na určitou koncepci. Chtěl bych, aby tam bylo víc lidí, kteří by propojovali výsledky maturity a přijímaček s nějakou analýzou a dávali nám zpětnou vazbou.“


Současný ředitel Jiří Zíka vede Cermat od roku 2012.

1 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
19. srpna 2017 v 6:56  

Kvalifikační požadavky tedy dávají jistotu, že bude vybrán kandidát, který zajistí rozvoj v souladu s neznámou koncepcí. Třeba díky požadované hluboké znalosti MS Office. Na druhé straně není jasné, jak významně může pomoci naplnění ministerských přání znalost francouzštiny. A proč ne třeba němčiny nebo korejštiny? Že by některý uchazeč v zorném poli ministra uměl toliko francouzsky? Tak to budu muset máknout, abych to do 15. 9. dohnala.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.