Ředitelé chtějí u žáků podpořit spíše lepší prospěch než docházku a také chtějí více zapojit i firmy.

středa 16. srpna 2017 ·

„Získali jsme zpětnou vazbu v tom smyslu, že náborové stipendium, kdy žáci dostávají peníze za to, že do školy vůbec chodí, není podle ředitelů úplně to pravé ořechové. Preferovali by více peněz do stipendia prospěchového,“ říká v reportáži MF DNES krajský radní pro školství Jaroslav Bradáč.



Jaroslav Bradáč (kr-karlovarsky.cz)
S řediteli se podle něj nakonec shodli, že by se do motivační složky měly zapojit firmy, které je pak budou zaměstnávat. „Říkám to proto, že bojujeme třeba s nedostatkem zdravotních sester. Když to přeženu, skoro každá budoucí sestřička tady získává nějaké stipendium, ale pak nám do nemocnice nenastoupí, což je úplně špatně,“ přiblížil Jaroslav Bradáč. Proto podle něj chce kraj udělat opatření, aby takovým věcem pokud možno zabránil.


Ředitel Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově Pavel Janus během diskuze deklaroval, že pokud jsou téměř všechny krajské obory zatížené stipendii, tak jde v podstatě o zbytečnou investici. „Poté už není motivace k podpoře nějakého jednotlivého oboru zřejmá. Ano, pojďme pochválit v tom inkluzivním prostředí ty šikovné, a klidně posilme tu část prospěchových stipendií,“ vyzval. Poté už by nechal na firmách, zda dokážou žáky motivovat.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.