Předvolební debata: Politika vs. vzdělávání

úterý 1. srpna 2017 ·

Předvolební superdebatu na téma Politika vs. Vzdělávání v Knihovně Václava Havla bude 14. září moderovat Bohumil Kartous, odborník na problematiku vzdělávání ze společnosti EDUin. Cílem diskuze je najít napříč politickými stranami a hnutími shodu na tom, kam by mělo směřovat vzdělávání v ČR. Pozváni do panelu jsou politici za strany: ANO, KSČM, ČSSD, ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Dalšími pozvanými hosty jsou zástupci Pirátů, Zelených, 5 % pro vzdělávání a STAN. Debatu pořádá Česká středoškolská unie a Knihovna Václava Havla.


V oblíbenosti školy u dětí se řadíme na POSLEDNÍ PŘÍČKY MEZINÁRODNÍCH SROVNÁNÍ společně s na dril zaměřenou Jižní Koreou. Rodiče dětí jsou přitom s podobou školství dle průzkumů spíše spokojení. Kde se stala chyba a jak ji můžeme napravit?

Svět v 21. století se mění závratnou rychlostí. Trh práce bude za 20 let vypadat úplně jinak, než dnes. 50 % DNEŠNÍCH PROFESÍ ZMIZÍ A NAHRADÍ JE JINÉ, jejichž podobu lze jen stěží předpovědět. Jak tomuto trendu budou školy čelit?

DEMOKRACII VĚŘÍ 27 let od Sametové revoluce JEN 58 % STŘEDOŠKOLÁKŮ. Průměrná doba setrvání ministra školství ve funkci je 1,5 roku. Mluví se o naprosté absenci dlouhodobé koncepce rozvoje. Zatímco se hovoří o -školství-, neuniká nám samotná podstata -vzdělávání- mezi prsty?

Jak chtějí politické strany reflektovat tuto realitu po volbách do Poslanecké sněmovny? Je školství opět jen proklamovanou předvolební prioritou, nebo konečně zaplatíme učitele důstojně dle důležitosti jejich úlohy? Jaká je podstata skutečně kvalitního vzdělávání? Budou další politici pro školství (vzdělávání) opět jen brzdou, nebo se konečně v ČR hneme "kupředu"?

Kapacita akce je omezená, registrovat se co nejdříve můžete zde: http://bit.ly/2hdlHi1

3 komentářů:

Unknown řekl(a)...
1. srpna 2017 v 11:10  

Bude tam vůbec nějaký opravdový odborník?

Opravdu politika proti vzdělávání!

Simona CARCY řekl(a)...
1. srpna 2017 v 12:33  

Připomíná to asistenta ministra Kavana, pana Kohouta. Dokázal přesvědčit všechny, že je ten pravej, aby mu proplatili letadlo na Seychely. Stejně tak Kartous a Feřtek - dokázali lidem vnutit, že jsou odborníky na školství a mají jednu obrovskou přednost - oba o sobě nepochybují, jsou přesvědčeni o své výjimečnosti, že jsou povoláni měnit náš svět. Bohužel k horšímu.

Vera řekl(a)...
2. srpna 2017 v 12:49  

Kartous není, opakuju není odborník na vzdělání. Možná se tak cítí, ale to nestačí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.