Některé školy se budou připravovat na ozbrojený útok

čtvrtek 3. srpna 2017 ·

Středočeský kraj chce připravit učitele i žáky na možný útok ozbrojeného pachatele. Nyní na vybraných školách provádí bezpečnostní audit, na podzim na něj naváže nácvik správného postupu při krizových situacích. Školení bude probíhat na všech ústavech zřizovaných krajem. Informuje server Novinky.cz.

Během auditu by se mělo zabezpečit šest až osm škol. „Zatím se jedná o pilotní projekt na školách, které se přihlásily dobrovolně, bez tlaku ze strany úřadu. Mají tedy skutečný zájem o věc, odezva i spolupráce s nimi je výborná,“ uvedl náměstek hejtmanky pro bezpečnost Vít Rakušan Doufá, že do budoucna se zájem zvýší.


Studenti by si měli v rámci auditu vyzkoušet i nácvik, při kterém se do škol někdo pokusí cíleně proniknout. Bude se při něm zjišťovat, kam až by se dostal. Výsledky tohoto takzvaného terénního bezpečnostního auditu, který se bude konat v září, školy dostanou spolu s dalšími výstupy o měsíc později.


„V říjnu školy dostanou výsledky bezpečnostního auditu a během října a listopadu bude ve spolupráci s policií následovat nácvik se studenty a pedagogickým sborem. Každá škola dostane doporučení, co má zlepšit,“ pokračoval Rakušan.




Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
3. srpna 2017 v 10:56  

ve školách mají fungovat profesionální agentury

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.