"Domobranci" cílí na předškoláky a užívají jména z odboje. Potomci parašutistů se ohradili

pondělí 21. srpna 2017 ·

Národní domobrana, které si ve svých zprávách o extremismu všímá ministerstvo vnitra, oznámila úmysl zaměřit se na předškoláky. Spolek netající se kritickým pohledem na Západ, na politické uspořádání v Česku a obdivem k putinovskému Rusku zároveň zkouší těžit z odkazu a pověsti protinacistického odboje. Dvě z organizací zanesených v domobranecké mapě nesou názvy protinacistických odbojových skupin. Potomci válečných parašutistů se proti tomu ohradili. Informuje server Aktuálně.cz.



"Společnost působí na děti a mládež zhoubně," rozepsal se Obrtel v novém zpravodaji domobrany, nazvaném rovněž Obrana národa. Velká část mládeže je podle něj pod vlivem multikulturalismu a považuje civilizační úpadek Západu za pozitivní vymoženosti. Šéf domobrany dále uvedl, že "nesmíme dovolit, aby nám naši nepřátelé kradli díky svému způsobu výchovy naše děti".


S deklarovanou ambicí vychovávat děti k vlastenectví a schopnosti bránit zemi tak Obrtel oznámil zahájení zakládání družin dětí včetně předškoláků, pro které zvolil název Lvíčátka. Lvíčata pak mají být děti školního věku, pro středoškoláky chystá družiny Mladých lvů a Mladých lvic.


Reálná atraktivita Národní domobrany pro obyvatele je ovšem omezená. Aktivitu vyvíjí jen část buněk - a stát rovněž sebral Obrtelovu uskupení trochu lákavosti, když začal připravovat spolupráci armády s tzv. brannými spolky a nabídl tak lidem alternativu bez protizápadního étosu. Zároveň už uprchlická vlna není společenským tématem číslo jedna.


Ministerstvo vnitra v poslední zprávě o extremismu poznamenalo, že mnohé buňky působí pouze virtuálně a ostatní často vyvíjejí spíše propagandistickou činnost, sledující jejich zviditelnění.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

RP řekl(a)...
21. srpna 2017 v 13:28  

Jedna skupina se ohradila proti druhé, no a co?

Jiri Janecek řekl(a)...
21. srpna 2017 v 13:40  

"Spolek netající se kritickým pohledem na Západ, na politické uspořádání v Česku a obdivem k putinovskému Rusku zároveň zkouší těžit z odkazu a pověsti protinacistického odboje."

No, asi jsem zbytečně háklivý, ale je snad lepší "nekritický pohled na západ či politické uspořádání v ČR"? Je něco špatného na obdivu k pozitivním rysům putinovského Ruska? Já třeba najdu pozitivní věci i na Stalinově sovětském Rusku...

Lidi by neměli být takoví bolševici. Zvlášť ne, když si chcou hrát na demograty...

Jana Karvaiová řekl(a)...
21. srpna 2017 v 18:36  

Ano, taky si myslím, že je lepší se obdivovat Emerice, která způsobila největší procento konfliktů současnosti.
Ale nechme zde politiky.

Unknown řekl(a)...
21. srpna 2017 v 23:16  

A zase politika. Už to všechny unavuje. V odboji bojovali všichni. Komunisty počínaje národními socialisty a lidovci konče. Je mně úplně jedno jestli někdo používá názvy odbojových skupin - Jan Hus, Jan Žižka, Prokop Holý,...A taky se nebudu vůbec vzrušovat nad tím, že v USA chtějí strhnout bronzovou sochu Georgea Washingtona na schodech před Federal Hall jenom proto, že první prezident USA byl bohatým otrokářem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.