Zdeněk Sotolář ke vzniku Učitelské platformy: Pro učitelskou veřejnost je to bezesporu matoucí a samozřejmě to s sebou přináší oslabení.

sobota 22. července 2017 ·

O vyjádření ke vzniku Učitelské platformy požádala Česká škola učitele Zdeňka Sotoláře, představitele Učitelského profesního sdružení, který se dlouhodobě zabývá tématem vzniku učitelské profesní komory. K tématu jsme už přinesli rozhovory s Jankem Wagnerem a Petrou Mazancovou.

Zdeněk Sotolář:

Zdeněk Sotolář (archiv autora)
Načasování akce svědčí o tom, že o vytvoření paralelní struktury opravdu může jít. Tedy rozkol. (Jakoby se opakovala situace, kdy téměř současně vznikly dva češtinářské spolky.) Ministr označil signatáře petice proti kariérnímu řádu za zmanipulované. Teď bude moci říci: Hle – tady jsou ti, kteří včas prohlédli! A možná odtud pramení ochota ministra přijmout skupinu soukromých osob. Rétorika vznikající Učitelské platformy na mě působí příliš krotkým dojmem: Vyslyšte nás, my jsme ti konstruktivní, my jsme ti hodní, my nechceme nic bořit. Na druhé straně je vznik Učitelské platformy také reakcí na chyby, kterých se organizátoři Iniciativy PK dopustili a které zůstávají ve stínu úspěšné petice. Pro učitelskou veřejnost tato situace bezesporu je a bude matoucí a samozřejmě to už teď s sebou přináší oslabení. Těžit z toho budou staří spojenci MŠMT, nezřetelné spolky a hlasití experti. 

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
23. července 2017 v 13:35  

nedělejme z toho drama takových fejsových stránek,blogů,platforem bude habaděj,čím více,tím lépe,v jednom spolku je 100 lidí v 10 spolcích 10 000 apod,všichni budou mít 20 jiných priorit až se postupem času v diskusích vyjasní,že 5 fundamantálních,mají všicni stejné.a koho si bude mšmt zvát,nebo kdo se tam probojuje,stejně tak do kanceláří politiků a sekretariátů stran,záleží na všech,tohle jak jedni závidí druhým že nyli u ministra na kafi,působí srandovně....

tyrjir řekl(a)...
24. července 2017 v 2:32  

Obecně platí: Když někdo udělá něco dobrého, začne "konkurenci" vrtat hlavou, co s tím. Odmítnout (stalo se), pomluvit (stalo se), vytvořit konkurenční projekt (děje se)... atd.

Co s ťím? Fňukat (děje se) nebo usilovnou prací dosáhnout uznání a realizace cílů (děje se?)?

J. Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.