Pilný s Babišem jednali v Lánech s prezidentem o rozpočtu. V pondělí se sejdou ministři financí a školství

pondělí 24. července 2017 ·

Ministr financí Ivan Pilný (ANO) mluvil dnes v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem o přípravě rozpočtu na příští rok. Pravidelného jednání expertů se účastnil také Pilného předchůdce v křesle ministra financí Andrej Babiš (ANO), který návrh rozpočtu s deficitem 50 miliard připravoval. Prezident podle Hradu radil autorům rozpočtu soustředit se na investice víc než na spotřebu. "Více peněz na investice než na spotřebu, zaměřit se na dotace na obnovitelné zdroje energie a na 11 miliard určených pro neziskovky," popsal na twitteru postoj Zemana mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.
Informuje ČTK.

Ivan Pilný (psp.cz)
Účastníci schůzky se podle Pilného shodli, že nárůst mandatorních výdajů je neudržitelný a prostor pro financování dlouhodobých priorit, to znamená především investic do dopravní infrastruktury a vzdělávacího systému, je kvůli tomu malý. "Je potřeba prostě nějakým způsobem na to příště dbát," uvedl ministr.

„Mluvili jsme také o tom, že velmi brzy skončí evropské dotace a že zatím to nevypadá, že bychom se na to nějak zvlášť připravovali," konstatoval Pilný.

Přes prázdniny bude Pilný jednat o rozpočtu s jednotlivými ministry. Požadavky ministerstev podle něj přesahují plánovaný schodek o 111 miliard korun. V pondělí bude s ministrem školství Stanislavem Štechem (za ČSSD) jednat o financování jeho kapitoly, s podporou premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) resort žádá posílení financování vysokého školství.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.