Petr Honzejk: Česká antiuprchlická hysterie za 100 mega

pátek 28. července 2017 ·

„Od Evropské komise dostalo Česko ultimátum. Buď do měsíce začne přijímat uprchlíky podle migračních kvót, nebo bude soud. A pak patrně vysoká pokuta. Neoficiálně se hovoří v přepočtu o stamilionech korun. Chyby jsou samozřejmě na obou stranách, ale nade vším ční otázka: opravdu nám to stojí za to?,“ píše Petr Honzejk v komentáři pro Hospodářské noviny.

Honzejk pokračuje:

Petr Honzejk (twitter.cz)
Česko dosud přijalo 12 (slovy dvanáct) lidí. Stačilo by přitom nabídnout pár dalších míst a byl by pokoj, žádné soudy, žádné pokuty. V září program končí, takže "nehrozilo", že bychom museli vyčerpat celou kvótu 2600 míst. Migrační euromechanismus by se nažral a Česka by neubylo. V rámci kvót se nepřerozdělují ekonomičtí migranti, jak se u nás tvrdí, ale uprchlíci ze zemí, kde zuří válka a represe: Syřané, Afghánci a Eritrejci. Ty si můžeme proklepnout, jak chceme, takže i bezpečnostní riziko je menší než malé.

Jenže vláda se rozhodla tlouci hlavou do zdi. "Už nikoho!" volá ministr vnitra Milan Chovanec s winchestrovkou v obýváku. "Ani jednoho uprchlíka, ani dočasně," tlačí se na místo velitele protiuprchlické guerilly Andrej Babiš. Ostatní až na výjimky přizvukují. Důvod antikvótní rebelie je přitom jediný: blížící se volby. Souhrou nejrůznějších vlivů, z nichž jeden se jmenuje Miloš Zeman, jsme si pořídili antimigrační hysterii a politici jí nyní musí vyjít vstříc.


Celý text naleznete zde

82 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
28. července 2017 v 7:46  

Takže uprchlíci jsou program? A on skončí? Oni už nebudou uprchat??? Ten člověk si dělá z lidí blázny a ČŠ pomáhá podobné nesmysly množit.

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 7:54  

Zažalovala bch za vydírání. Nic jiného to není. Dokud jsme svrchovaná země, je to jen a jen naše starost.

Simona CARCY řekl(a)...
28. července 2017 v 7:57  

Chamberlainovské rady pana Honzejka, abychom "ještě trochu migrantů přijali" a nebyla by pokuta a nerozhněvali bychom si hodné strýčky z Brusele je výmluvným příkladem národní podělanosti a absence zdravého rozumu.

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 8:05  

No já si ještě trochu popíchnu pana Komárka -
takže pane Komárku, až zase budete zbytečně dlouho dumat o tom, jestli zveřejníte mnou zaslané materiály, které zcela přímo evidentně týkaly pedagogické veřejnosti, tak si laskavě po sobě přečtěte seznam článků, které naopak s vyloženě pedagogickým tématem nemají nic společného. Viz tento článek ale i hafo dalších. A naučte se lépe lhát.

Michal Komárek řekl(a)...
28. července 2017 v 8:19  

Paní Karvaiová, já jsem věděl, jak chci téma připomínek k novele vyhlášky 27/2016 zpracovat a také jsem to udělal. Publikovali jsme dva komentáře - jeden z nich ostatně od Vás, jeden s využitím odpovědí MŠMT... Vaše představy o tom, co znamená "zbytečně dlouho dumat" a "lhát" jsou v tomto případě velmi zkreslené. A už poněkolikáté zbytečně vnášíte rozruch do diskuse tím, že zkreslujete obsah naší komunikace. A pokud jde o téma migrace, případně jejího mediálního zpracování, pak samozřejmě patří k tomu, co se dnes týká vlastně každého, o čem se mluví ve školách, o čem přemýšlí učitelé a odborníci, jak to vyučovat... Hezký den!

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 8:23  

Ano děkuji za vysvětlení. V tom případě se těším na okopírovanou černou kroniku o zabitých mladistvých v autě, protože to se nás také týká, že? Přeci ty mladé musíme učit odpovědnosti.

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 8:38  

To jsem takhle popíjel pivko ze sousedem na zahrádce, když se mi dostalo poučení o těch uprchlících. Gratis. V moravštině.

"Stejně za uprchlickou krizi možu ostatní státy, zejména ty u moře a Emerika. Neměli Afriku totok vykořisťovat a aj to sucho zapříčinili tymi svymi ferarimi a kominami. Takať si je vemou domu oni. Nám ať davaj jen ty eurka na infraštruktury a leonardy. Stejně my jim platime 300 miliard a oni nam skoro nic. nemužeme si to dovolit. Vždyť nemame na sebe. V4 zůstane pěkně křesťamska. Ještě že ma ten Zeman rozum. Vždyť vidno jak to dopadlo v tom Francuzku, kde někam nemužou bilí ani chodit. A v Anglicku najíždí do lidi teroristi s burkou co maji šáriu. Vždyť tam maji ty mohamedanske mešity. A množi se jak králici. To my civilizovani, jedno děcko nebo nic. Aby zbylo na nas, no ne? Beztak mame dost Ukrajincu a Slovaku. Ti sou taci jako my, (hloupi, sprosti, lakomi), hehe. To už Brusel nevidi. Tihle aspoň makaji, ale arabaci a černoši nebudou makat nikdy. Je to všechno plan žido-oligarchů ze západu jak rozvratit V4 zevnitř. Ještě, že nas Putin zachrani,kdyby něco. Jako za valky. Postavit zeď kolem šengenu, uprchliky na lodich vracet, jako Trump. Nějak mi vyschlo v krku, Madló přines nám dvě ze třetího schodu..."

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 8:52  

Evropská unie využívá mocenských nástrojů včetně vydírání (hrozby odnětím dotací, soudem atd.) k prosazování z více hledisek právně velmi pochybné věci. O nebezpečnosti a zbabělosti účelově pštrosí politiky vedení EU hovořil v Lidicích koncem května i prezident ČR.

pane Komárku, až zase budete zbytečně dlouho dumat o tom, jestli zveřejníte mnou zaslané materiály, které zcela přímo evidentně týkaly pedagogické veřejnosti, tak si laskavě po sobě přečtěte seznam článků, které naopak s vyloženě pedagogickým tématem nemají nic společného. napsala paní Karvaiová. Souhlasím s tím.

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 9:03  

S Evropou jsme spojeni, jde o to odložit walkmany a srovnat křídla

Myslím, že kdyby se centrum EU přesunulo do Prahy, nebylo by to od věci.

J.Týř

Michal Komárek řekl(a)...
28. července 2017 v 9:33  

Ano, paní Karvaiová téma odpovědnosti, respektive to, zda škola k jejímu pěstování přispívá, může přispívat, je nepochybně důležité a patří sem. Nijak nutně nesouvisí s "černou kronikou". Ostatně: zaznamenala jste že bychom na České škole publikovali konkrétní příběhy migrantů, specializované články o migraci nebo třeba "krimi" články spojené s migrací? Hezký den!

RP řekl(a)...
28. července 2017 v 9:36  

"...pak samozřejmě patří k tomu, co se dnes týká vlastně každého..." - jsem asi mimoň, když si chci přečíst na webu pro školy a o školách informace pro mne podstatné. O všem pro všechny si snad můžeme přečíst na jiných stránkách. Už mi to jednou pan šéf vysvětloval, stejně se pořád divím a souhlasím s "obtěžovatelkou" J. K.

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 9:50  

O tematech obecneho charakteru si rada poctu na jinych strankach. Na CS predpokladam temata o skolstvi a uzce spjatych zalezitostech. To, ze ve skole se uci o stepeni jadra nezaklada potrebu zde diskutovat o spotrebe elektriny nebo skodlivosti jadernych elektraren. Tudiz to, ze ve skole muzu narazit na tema imigracni krize neznamena, ze se o tom chci docitat zde. Nehlede na to, ze me nesmirne irituje, kdyz mi nekdo nejak podsouva, JAK bych o tom mela hovorit s zaky. Coz v tomto clanku sice neni, ale par jinych uz tady bylo.

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 9:51  

"Uprchlík číhal za každým rohem. Zlatým hřebem bylo zatčení folklorního souboru z Beninu, na který upozornili bdělí obyvatelé Uherského Hradiště."

https://nazory.aktualne.cz/komentare/vyfot-a-nahlas-imigranta-panika-zcizich-lidi-kvete

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 10:18  

Dneska sle opravdu srsite vtipem Tajnej. A o blondynach nejakej znate?

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 10:55  

Země Visegrádské čtyřky – Česko, Slovensko, Maďarsko a Polsko – před časem navrhly Itálii, jak řešit uprchlickou krizi. Střední Evropa nabídla finanční prostředky i personální zdroje pro výcvik sil, které mají migranty zastavit ještě v zemích, odkud vyplouvají do Evropy. Italský premiér Paolo Gentiloni však zemím V4 vzkázal, že V4 nemá Itálii poučovat. Česko, Slovensko, Maďarsko a Polsko raději mají být s Itálií solidární a nějaké uprchlíky přijmout.

„Itálie je konfrontována se zátěží, o kterou se může podělit Evropa. Máme právo žádat solidaritu od našich sousedů a zemí, s nimiž sdílíme projekt EU. Nenecháme se poučovat,“ vzkázal podle ČTK Gentiloni.

Ukazuje se však, že někteří Italové se svým premiérem ani trochu nesouhlasí a naopak jsou vděční za cestu, kterou V4 Itálii ukazuje. Předseda Lombardské ligy - Ligy severu Paulo Grimoldi patří mezi politiky, kteří oceňují nabídku Visegrádské čtyřky. Napsal proto V4 dopis.

„Již dlouho, jako zástupce Lombardů, těch, kteří jsou hrdi na jejich středoevropské společensko-kulturní kořeny, pozoruji s velkým zájmem geopolitickou zkušenost ‚Visegrádské skupiny‘ a cítím se povinen otevřeně poděkovat za dopis, který vaši vládní představitelé napsali italskému premiérovi,“ napsal Grimoldi v dopise, který do češtiny přeložila známá česko-italská blogerka Monika Pilloni.


http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jen-u-nas-Italsky-premier-setrel-V4-kdyz-mu-psala-kvuli-migrantum-Opozicni-predak-se-za-nej-omlouva-a-dekuje-497853

Jednostrannot páně Komárkova pohledu je, myslím, všeobecně známá. O formách humanitární pomoci utečencům a chytrákům, kteří to řešili otevřením hranic EU a teď nás vydírají, že za tu hloupost musíme spolu s nimi nést důsledky, rozhoduje suverénní Česká republika a EU nám v tom nemá co diktovat.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Opustme-politickou-korektnost-Politici-imigraci-nezamezi-v-tom-byznysu-jedou-take-Italie-to-roky-podporovala-Mafie-nechutnost-promlouva-bezpecnostni-expert-497765

J.Týř

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 11:09  

Paní K. až se začnou vracet všichni ti opálení Jožinovia z dovolených v Chorvatsku, to bude teprv zatčených.

@vyfot-a-nahlas-imigranta

Pro zahraniční návštěvníky se snědou pletí doporučuje ministerstvo zahraničních věcí zakoupit před cestou do ČR oficialní tričko z nápisem "JÁ NE IMIGRANT, JÁ DELEGACE/TURISTA." dotované z dotací EU OPVKK.

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 11:12  

Třeba bdělí obyvatelé Uherského Hradiště drží "chyť si svého uprchlíka" hlídky, kdy po nocích patrolují ulice a uličky svého sněhově bílého města ve snaze získat levnou pracovní sílu na zahrádku.

poste.restante řekl(a)...
28. července 2017 v 11:21  

Tajný, kdybyste teď stál ve třídě, zaznělo by: "Nuuuudaaa." :-)
Ale zkuste tu zmínku o zatčeném folkloristovi vložit ještě jednou a třeba se někdo chytí a začne s Vámi polemizovat.

aknelka řekl(a)...
28. července 2017 v 11:24  

Moje dcera by řekla, že TU trolí...
Divím se, že to šéfredaktorovi nevadí, ale tomu vadí něco jiného, že. Tak se vlastně nedivím.
Pane TU: "až se začnou vracet všichni ti opálení Jožinovia z dovolených...". Já bych se toho nebála. Na dovolenou totiž jezdí našinec (většinou) s rodinkou, kdežto
uprchlíci před válkou prchající jsou takřka výhradně mladí muži, dobře urostlí, bez žen, dětí a starců. Ženy, děti i starci zůstávají ve své vlasti.

Michal Komárek řekl(a)...
28. července 2017 v 12:03  

aknelka

To je typické přebírání hoaxu a konspiračních teorií. Máte k tomu nějaké podklady? Co podle Vás znamená to "takřka výhradně?" Hezký den!

Simona CARCY řekl(a)...
28. července 2017 v 12:12  

Jaké máte, pane Komárku podklady k tomu, že máme jako republika pomáhat utíkajícím před válkou a přitom před tou válkou utíkají ti mladí urostlí muži, zřejmě dezertéři? Jenom usnesení darmožroutů z Brusele? A proč ta válka nevadí ženám (pominu-li emocionální zneužívání fotografie utonulého chlapce, o jehož otce bych neopřela kolo)?
A propos - na Ukrajině je taky válka ale laskavá a dobrotivá EU na to kašle a tyto uprchlíky nás přijímat nenutí.

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 12:44  

PR, koukám, že jste na podobné výkřiky ve třídě zvyklý. Nicméně, je potřeba bdělost a ostražitost vůči těm ach tak mladým, silným, dobře urostlým uprchlíkům (že aknelko) řádně přiživovat. Každého žida, pardon, uprchlíka, pohybujícího se mimo lágr, je potřeba nahlásit. Časy se mění, lidé zůstávají stejní.

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 12:47  

Tak například:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-nejoblibenejsi-myty-migracni-krize-fj9-/p_zahranici.aspx?c=A170630_175414_p_zahranici_wag

http://neviditelnypes.lidovky.cz/uvaha-nejsou-lidska-prava-jako-lidska-prava-fkr-/p_spolecnost.aspx?c=A170327_195837_p_spolecnost_wag

http://neviditelnypes.lidovky.cz/pest-pod-ceskym-nosem-0tr-/p_cirkus.aspx?c=A170727_151535_p_cirkus_wag

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 12:49  

http://www.ceskaskola.cz/2017/07/velka-medialni-studie-nemecka-media.html

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 12:58  

Nebo zde: http://reliefweb.int/report/world/you-re-encouraging-migration-and-4-other-myths-about-our-rescue-ship

Pavel Doležel řekl(a)...
28. července 2017 v 13:05  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
aknelka řekl(a)...
28. července 2017 v 13:24  

Co třeba tady: https://www.clovekvtisni.cz/cs/clanky/stredomori-migracni-brana-do-evropy. Je to zpráva o rok starší, pravda, ale na další si asi budeme muset počkat. Ale snad tam nejsou uvedeny konspirační teorie a hoaxy, p. Komárku!
Když se podíváte na "profily migrantů a uprchlíků", pak zjistíte nejen průměrný věk (u mužů to bylo cca 22 let, novější údaje jsem někde viděla 26 let), ale i to, že mužských respondentů bylo 86 %. Na Člověka v tísni je to docela vysoké číslo, myslím.
Zdroje jsou i jiné (a tam jsou čísla významně posunutá směrem k mému tvrzení), ale tento mi snad projde i u vás, p. Komárku.

janak řekl(a)...
28. července 2017 v 13:24  

Proč je to na České škole? Proč tu čteme o tom, že nás vydírá jakýsi evropský komisař? Zdá se vám, pane šéfredaktore, že jsme tu celkově málo naštvaní? Tajný učitel je jediná výjimka, tomu to nevadí, že nevolené persony vyhrožují naší republice, když se dost neohne.

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 13:34  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 13:39  

Pane Komárku, o tom , že neumíte lhát. Nevěřím a nevěřila jsem nikdy ani minutu, že byste sem některé články dával dobrovolně. Máte svého " šéfa" a ten se musí poslouchat. Co asi nemusíte, je vaše mazání příspěvků případně vůbec nějaké zapojování se do diskuse.Nebo i loajálnost se vám odráží na platě? Já nechci být jizlivá, jen mám takový x tý smysl, víte.I nepříjemným povinnostem se dá vyhnout nebo je pojmout šalamounsky.

poste.restante řekl(a)...
28. července 2017 v 13:40  

koukám, že jste na podobné výkřiky ve třídě zvyklý
Popravdě? Ani ne.
Tajný, Tajný, že by zase projekce?
Poslechněte, chápu, že kromě témat imigrace, romská problematika, testová úzkost a škodlivost centrálních testů už toho do diskuse asi nemáte moc co nabídnout, ale zkuste to.

Třeba ten pátý kariérní stupeň byl fakt dobrý.

poste.restante řekl(a)...
28. července 2017 v 13:46  

Pane Komárku, myslím, že kultivaci kultury diskusí na tomto webu byste nejvíce prospěl, kdybyste ji přestal "kultivovat" podle svého mustru.

V mém okolí už se začala používat jednotka "objektivnosti" - "Komárek".
Já se snažím prosazovat, aby to byl "MichalKomárek".

Něco jako jednotka "dočasnosti" jeden "furt".

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 13:52  

DISKUSE 2017-07-28
Blog M. Pilloni - Migrační invaze organizovaná paš...
koukám, že jste na podobné výkřiky ve třídě zvyklý...
Pane Komárku, o tom , že neumíte lhát. Nevěřím a n...
Souhlasím s paní Karvaiovou a panem Palátem. Česká...
Proč je to na České škole? Proč tu čteme o tom, že...

Pane Komárku, dvakrát za sebou jste zřejmě smazal můj příspěvek "Migrační invaze organizovaná pašeráky lidi a NNO a její důsledky pro Itálii" o blogu Moniky Pilloni. Můžete nám říci, proč?

J.Týř

Simona CARCY řekl(a)...
28. července 2017 v 14:11  

Von už je takovej!

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 14:11  

Nemůže, přišel by o osobní hodnocení.Takže chápu.

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 14:21  

PR, vy snad nevidíte, že se nám společnost zase začíná dělit na žádoucí a nežádoucí, které je potřeb vyfotit, udat a internovat, podle barvy pleti, náboženství a původu? Jakmile dochází k racionalizaci bezpráví a nelidskosti, je to symptom něčeho velmi nezdravého. Přečtěte si někdy zážitky těch, kteří uprchlíky na moři zachraňují.

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 14:29  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 14:37  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 14:38  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 14:46  

TU
Vy jste spadl z nebe. Nemyslím si, že by místní čtenáři patřili do kategorie blbečků, kteří čtou jen bulvár a nemají informace, pouze se opírají o jakési hospodské dojmy. Společnost se dělila vždy, jestli chcete tvrdit opak, jste dost omezený. O netřídění se ,o to se snažily mnohé ideologie. Tušíme, jak to dopadlo. Jde o to, udržet nerovnosti a nesnášenlivost v mezích normy. prostě něco, co by se dalo nazvat udržitelný vývoj. Vy zde stále vytahujete nějaká hesla a slaboduchosti stylu " hnědé košile", jakoby zdejší komunita byla pátou kolonou . Není. Jen vy se tu vydáváte za svatého, oproštěného veškerých předsudků. Nikdo netvrdí, že svět je dobrý, spravedlivý pro všechny a hnusoty se nedějí. Dějí se, ale nemá to nic společného s tím, že budu politicky korektní až za hrob. Já si vždy představím, jak se nám do Evropy hrnou ty miliony. Protože to budou miliony a desetimiliony.A to je vývoj neudržitelný i pro naprosto nechápajícího blba. Zkuste si představit, jak celá Evropa prchá kamsi v době první i druhé světové války. Už by tu nebyla ani noha. Naši muži (evropané) bojovali a umírali. Taky to nechtěli. Obětovali se i ženy.Všichni bojovali za svou vlast , proti někomu. Ty hordy z Afriky nebojují, jedou si za lepším a chudáky staré a matky nechávají doma. Místo aby doma popadli motyky, kombajny a traktory a makali na zlepšení. Vím, o čem píšu, protože v našem městě je hnutí, které pomáhá v Tanzánii se školstvím. A pánové, kteří tam jezdí vždycky vypráví. A vypráví hlavně o lenosti, neschopnosti pravidelně pracovat, dodržovat časy , dodržovat smlouvy.Dělají ženy.Jeden z pánů si dokonce vzal jednu africkou ženu a žijí zde a v Tanzánii na střídačku. Učí je tam dělat, Jsou docela osamoceni. Tohle by bylo třeba "vyvážet". Víc se rozepisovat nebudu. Naučme se pojmenovávat věci pravými jmény. Řvát na někoho rasisto a xenofobe jen proto, že nesouhlasí s přílivem hord do Evropy, je ubohost. Nejvíc řvou ti,co by potom, po zaplavení, sebrali kramle a zdrhli by někam hodně daleko. Máme pomáhat, do výše našich možností. A Evropa Afriku nenasytí. hlavně Afriku, která se bude válet a natahovat dlaně. A to platí nejen o Africe.

Michal Komárek řekl(a)...
28. července 2017 v 14:56  

Pane Týři, smazal jsem Váš příspěvek, kde jste zkopíroval smazaný příspěvek pana Doležela. Příspěvek o blogu M. Pilloni se v diskusi vůbec neobjevil, zřejmě technická chyba, protože se objevilo upozornění na něj ve výpisu z diskuse. Přiznávám, že tomu nerozumím, vím však, že jsem ho nemazal... Hezký den!

Michal Komárek řekl(a)...
28. července 2017 v 14:57  

Aknelka

Nevím, kde jste vzala těch 86%, ale možná jen nepozorně čtu, v tom případě se omlouvám... To, na co odkazujete, je solidní zdroj. A také nepotvrzuje to, co jste v diskusi uvedla výše. Hezký den!

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 15:00  

Pane Týři,
zveřejnit článek není protistátní činnost, tudíž se této nemohl pan Komárek dopustit. Chtělo by to minimální výstupy ve znalosti práva.

RP řekl(a)...
28. července 2017 v 15:07  

TU: v pondělním Respektu si můžete přečíst, jak to s těmi neziskovými dobráky je.

aknelka řekl(a)...
28. července 2017 v 15:29  

MK:
https://www.clovekvtisni.cz/cs/clanky/stredomori-migracni-brana-do-evropy, rozklikněte si "profily migrantů a uprchlíků",

v sekci 2 (SECTION 2. FLOW MONITORING SURVEYS) pak v části Demographics :


...The majority of the respondents were male (86%).
====================================================

To byli ti, co prošli kontrolou. Ovšem jiné zdroje uvádějí ještě víc než 86 % (ale ty byste mi patrně smazal).
Jinak Člověk v tísni má až příliš velký rozpočet, než abych se s ním ztotožnila.

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 15:33  

Abych se to pokusil shrnout.

Svět není fér.
Já se vydávám za svatého oproštěného všech předsudků.
Evropa zaplavená desetimilióny Afričanů je neudržitelná. Kdo to nevidí je blb.
Za války Evropané bojovali, umírali a nezdrhali.
Africké hordy nebojují ani nepracují. Pracují jejich ženy.
Nejvíce řvou budoucí uprchlíci před uprchlíky.

Podívejme se na kauzalitu.

Západ, NATO/US/Evropa, "demokratizací", dosazováním svých diktátorů, prosazováním svých ekonomických zájmů destabilizoval blízký východ, což vyvolalo...destabilizaci, války, které vytvořily válečné uprchlíky.

Průmyslově vyspělé státy kolonizovali Afriku, přičemž ji vyždímaly ze zdrojů a "kultivací" domorodců narušili tradice, hodnoty, soběstačnost kmenových společenství. Pak s plnými kapsami odtáhly domů a po nás potopa. Akorát namísto potopy zůstalo sucho, v důsledku dlouhodobého prznění klimatu těmi samými exkolonizátory, spolu s a postkoloniálním bordelem, který se stal podhoubím pro korupci a diktátory, což spolu se suchem zapříčiňuje genocidy a hladomory, kterých výsledkem jsou uprchlíci před hladem, které nechceme, protože nechceme být za blbce, kteří se nechají zaplavit uprchlíky.

Navíc, my za to nemůžeme. To oni Američani a Britové a Francouzi. My jen vesele, v rámci globalizace, konzumujeme produkty nadále plundrované z Afriky a třetího světa.

Suma sumárum, vyspělý svět v procesu budování své vyspělosti zapříčinil situaci, kdy je ve světě 50 mil uprchlíků. Které nechce.

Druhá světová. Mrkněte na počty uprchlíků před nacizmem. Obecně bych druhou světovou asi nepoužíval jako zářný příklad odvahy Evropanů postavit se zlu.

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 15:36  

Zkusil jsem to tam vložit potřetí z jiného počítače, ale nejde to. Dál se namáhat nebudu. Kdo chce, ten blogsi najde a udělá si úsudek sám. J.Týř

RP řekl(a)...
28. července 2017 v 15:37  

Konečně trochu školy - "Průmyslově vyspělé státy kolonizovali Afriku." Na učitele gramaticky odvážná věta.

Michal Komárek řekl(a)...
28. července 2017 v 15:39  

Aknelka

Děkuji. Nejde tady přece o ztotožnění s člověkem v tísni :-) Převahu, dokonce vysokou na "centrální středomořské trase" nkdo seriosní nepopírá. Doporučuji k tomu přečíst například také toto: http://faktus.info/analyzy/proc-mezi-migranty-prevazuji-mladi-muzi/. Hezký den!

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 16:03  

Paní Karvaiová, krkat při jídle taky není právní pojem, a přesto se toho někdo může dopustit. :)))

aknelka řekl(a)...
28. července 2017 v 16:16  

Pane Komárku, tak už jsme se tedy domluvili, že jsou to převážně muži, mladí a silní. Není to konspirační teorie, ani hoax, to jsem ráda :).
Ještě byste mohl připustit, že to nejsou (alespoň ne všichni) uprchlíci před válkou (viz data z Člověka v tísni).
Pokud utíkají před válkou, je ostudné, že doma zanechávají své blízké (ti podle vámi doporučeného odkazu http://faktus.info/analyzy/proc-mezi-migranty-prevazuji-mladi-muzi/ v rámci slučování) mají teprve dorazit do hostitelských zemí, až se tu mladí pánové trochu zabydlí. Nedovedu si představit, že bych sebrala prachy a utekla a nechala tu své děti a rodiče - uprostřed války!
Pokud to nejsou uprchlíci, ale ekonomičtí migranti (a těch je podle mě většina), tak mi věřte, že Evropě rychle dojdou "síly", ovšem v původní vlasti těchto běženců bude ještě hůř (sebrali opět peníze celé rodině na cestu).
Také nabídnu odkaz (sice o jiné migraci, ale pro nematematiky docela názorné): https://www.youtube.com/watch?v=Q9OHapuhzs4&index=2&list=RDMwRYpmWolWQ

Michal Komárek řekl(a)...
28. července 2017 v 16:36  

Aknelka

Nemyslím, že bychom se "domluvili" na podstatě věci :-). Nicméně je výborné, že se dokážeme domluvit na přečtení stejných pramenů a dokonce na tom, že jsou více méně důvěryhodné. Děkuji! Hezký den!

aknelka řekl(a)...
28. července 2017 v 16:48  

Ještě jednou: pane Komárku, tak už jsme se tedy domluvili, že jsou to převážně muži, mladí a silní. Není to "typické přebírání hoaxu a konspiračních teorií", jak jste tu psal, to jsem ráda :).

S tím přečtením stejných pramenů je to ale tak, že já čtu i ty, které vy mně mažete...Myslím, že i bez čtení.
Názory na daný problém máme opravdu odlišné.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
28. července 2017 v 17:03  

Další obohacený němec (až do smrti) je v Hamburku...

Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 17:07  

TU
Nepopirala jsem nikdy priciny upadku v Africe. Dokonce je nekde dohledatelne, ze jsem o tom psala a vy jste my pritakaval. Jenze soucasny stav je takovy jaky je, neni mozne ho resit tim, ze si sem pozveme vsechny chude sveta. To snad dochaz i vam. Kdyz nekdo najde nejake rozumne reseni, ktere provede napravu kolonializace a drancovani( mimochodem CR asi nebyla zrovna kolonialni velmoc a na drancovani se tezko podili), jsem ochotna jako obcan k tomu nejak prispet. I kdyz se mi opravdu prici napravovat bordel zbohatlickych hajzlu. Pro priklad davam , ze miluji zvirata. I kdyz vim, ze jsou casto tyrana a opoustena, mohu si domu czit max. 2-3 zvirata. Nemam na to, abych se starala o psi utulek. Mohu na nej nejak prispet. Neni mozne, abych posbiravala vsechny toulave psy v okoli a vnucovala je utulkum, kdyz jejich kapacita je vycerpana. Ano, mozna blby primer, ale srozumitelny impro mene chapave. To reseni krize je blbe. Je treba najit jine. Jenze se o nej asi nikdo nepokousi.







Jana Karvaiová řekl(a)...
28. července 2017 v 17:08  

Mi pritakaval

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 18:22  

pane RP Řekněte, mlasknul jste si blahem, když jste na "kolonizovali" přišel? Vrhl jste se na psaní komentáře okamžitě, naplněn třesoucí se touhou objevitele, nebo jste chvíli čekal, rozvažoval, zda to okomentovat a až poté, přemožen spravedlivou touhou nenechat mne prznit rodný jazyk, komentář napsal? Každopádně, děkuji za upozornění.

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 18:36  

Když si soused bez mého svolení a přičinění vyplení zahrádku, není mou povinností mu ji dávat dohromady. Když mi nepořádek začne házet přes okrasný plot, požádám ho nejdřív, aby to nedělal. A nepomůže-li to, řeším to bez kvót na jeho odpad. Co na tom komu není jasné?

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 18:41  

Pokud by mi někdo chtěl vyčítat nebo mne dokonce pokutovat, že ten jeho okvótovaný nepořádek neberu, je vedle, jak ta australsko kanadská jedle.

J.Týř

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 18:46  

Paní K, v hypotetické situaci, kdyby se zničehonic třeba pět miliónů Turků rozhodlo usadit se v Evropě a vzali by to přes ČR, myslíte, že byste ocenila, kdyby je jiné členské státy unie odmítly přijat a zavřely by hranice?

Zde nejde o snahu naivně všechny uprchlíky a problémy světa zachránit tím, že jim nabídneme ráj na zemi v čarovné kotlince, nýbrž o ochotu přispět k řešení svým, velikosti a finančním možnostem přizpůsobeným dílem. Což není 7 uprchlíků v Bělé-Jezové. To, co zde v předvolebním vzrušení předvádí politici, je obyčejná kalkulace na soc. médii a bulvárem vyšlehaný strach u převládající části českého voličstva. Viz @vyfoť-a-nahlas-imigranta

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 18:57  

To, co pan Tajný píše, myslím, i díky V4 (a moudrosti EU:) nehrozí. Tohle už Turci zkusili, byli až před Vídní a nakonec tam dostali na zadek. Tehdy tomu velel polský král Sobieski.

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 19:05  

Kazit by to myslím, mohla nějaká proradná Šárka, pokud bychom se chovali jako příliš zamilovaný Ctirad. Ale i v zé Dívčí válce to nakonec, až na toho Ctirada, celkově dobře dopadlo.

J.Týř

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 19:25  

Italský premiér by se, myslím, měl starat lépe o ochranu hranic silně zadlužené Itálie a dát na dobré rady zemí V4. Důležitá je, myslím, EU a Itálie a nikoli zisky pašeráků nelegálních imigrantů do EU. K tomu viz i dnešní denní zpravodajství veřejnoprávních médií.

aknelka řekl(a)...
28. července 2017 v 19:29  

"To, co zde v předvolebním vzrušení předvádí politici, je obyčejná kalkulace"
Že jo? Mně to také přijde docela legrační:
https://www.novinky.cz/domaci/444778-belobradek-schwarzenberg-by-se-mel-vyprdnout-na-rypani-do-lidovcu-a-makat-ve-snemovne.html
https://www.novinky.cz/domaci/444752-belobradek-zuctoval-s-cunkem-dela-naschvaly-a-nerozumi-tomu.html
A k těm Turkům: zničehonic, jo? To jako že by je nikdo nepozval? Hmmmm.

Michal Komárek řekl(a)...
28. července 2017 v 19:52  

Aknelka

Ještě jednou. Původně jste psala: "uprchlíci před válkou prchající jsou takřka výhradně mladí muži, dobře urostlí, bez žen, dětí a starců. Ženy, děti i starci zůstávají ve své vlasti." To není pravda a je to přebírání hoaxu a konspirační teorie. To, že na jedné z tras převažují muži, není totéž. V těch zdrojích, které jsme oba přečetli jsou vysvětleny důvody, proč muži převažují na té trase, i jak se situace vyvíjí a proč. A žádné zdroje jsem Vám nesmazal... Hezký večer!

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 20:18  

Pan Komárek nemaze a jede! :)))

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 20:19  

Kdo mi tam smazal ten háček? :(((

poste.restante řekl(a)...
28. července 2017 v 20:26  

Pokud se uprchlíků a jejich množství týče, myslím, že ČR má na to, aby zvládla ještě větší množství, nežli po nás v tuto chvíli Brusel chce.
Dokázali jsme to i v minulosti, není důvod, nezvládnout to teď. Viz např. Řekové, Srbové, Chorvati, nebo Ukrajinci, ať se bavím jen o historicky nedávné době.

Ale:
1. O tom, kolik a které uprchlíky přijmeme "pod naši střechu" si chceme rozhodovat sami. Odmítáme prostě přijmout automatický princip "kvót", který dává pravomoc o tom rozhodovat někomu, komu jsme tuto pravomoc nikdy nesvěřili. Já si alespoň nevzpomínám, že by při kampani o vstupu ČR do EU někdo vzpomínal nějaké rozdělování uprchlíků. Jistě, problém přinesla doba, ale to nic nemění na tom, že si tu Evropská komise hraje na evropskou vládu a chce rozhodovat o věcech, ke kterým nedostala mandát, přičemž "poslušnost" suverénních států si chce docela brutálně vynucovat. Co jiného je výhrůžka o odnětí dotací neposlušným zemím?

2. Drobný detail, který Vám, Tajný, poněkud uniká. Oni nechtějí žít zde, v ČR. Část z nich to dala jasně najevo a to konkrétními kroky.Tedy spíše jízdou autobusem. Můžeme spekulovat o tom, proč. Ale nejspíš důvody tušíme, že?
Jednou ze základních Evropských hodnot je volný pohyb osob. Není mi dost dobře jasné, jak chtějí "experti z Bruselu" zajistit, aby imigrant přidělený do ČR, nesbalil kufr a neodjel jinam. To mu dají detekční náramek na nohu, nebo je očipují, jako psy?
Ergo, systém kvót z principu nemůže fungovat.

3. Tajný, vždycky budou existovat hlupáci a fanatici.
Pitomci, kteří budou hulákat sprosté nadávky na ženy v nikábu, nebo házet zápalné láhve do domu někomu, kdo má jinou barvu. Nebo ho (jenom) fotit.
Anebo zabíjet ty, kteří nevěří v toho správného boha.
To ale neznamená, že můžete dělat rasisty z celé společnosti.
A neznamená to ani, že strach z nich je iracionální.

4. Systémová teorie nás učí, že problém se má řešit tam, kde vzniká.
A že libovolné způsoby řešení následků obvykle neodstraní příčinu.
Takže když začne protékat nádržka toalety, nejspíš nepomůže pořídit více hadrů a zavést služby na utírání podlahy. Lepší bude spravit splachovadlo.
Je zvláštní, že na řešení příčin uprchlické krize je věnováno méně prostředků, nežli na dávky pro uprchlíky.

5. Možná tu bude tím, že na celém konfliktu někdo velice dobře vydělává.
Ale ČR to není.
A že si naši němečtí přátelé mysleli, že jim nové pracovní síly budou ku prospěchu a na tom založili svou "vítací politiku", která k existující humanitární krizi přidala velmi významný ekonomický motiv k migraci, o tom si snad už nemusíme nic nalhávat. Stačí to, co si nalhávali němečtí politici a média.

aknelka řekl(a)...
28. července 2017 v 21:48  

P. Komárku: mazal jste mi odkazy, ale ne v tomto vlákně. Nicméně už vím, že ten web "neberete", protože je podle vás nenávistný. To se nám to pak domlouvá přečtení stejných pramenů.
Jak uvádí zdroj - 86 % = mladí muži, tzn. že ostatních je 14 % = ženy, děti, staří lidé. Kolik kterých je nevím, ale ať těch 14 % rozdělíte jak chcete, migranti jsou převážně muži. Mladí a silní. Měli by bránit a budovat svoji zemi.

tyrjir řekl(a)...
28. července 2017 v 23:04  

Můj (?) problém s odesláním příspěvků, zdá se, pokračuje. Nově mi to při odesílání příspěvku k jinému článku "Bezradné tápání na téma inkluze: Ministerstvo školství odpovídá na otázky České školy k novele Vyhlášky 27/ 2016 (inkluze) a připomínkovému řízení k novele" pod odesílacím okénkem píše

Vaše HTML nelze přijmout: Reference " http:" není povolena: A

a příspěvek vůbec neodejde.

Pošlu panu Komárkovi oba příspěvky emailem.

J.Týř

Tajný Učitel řekl(a)...
28. července 2017 v 23:07  

"Systémová teorie nás učí, že problém se má řešit tam, kde vzniká.
A že libovolné způsoby řešení následků obvykle neodstraní příčinu.
Takže když začne protékat nádržka toalety, nejspíš nepomůže pořídit více hadrů a zavést služby na utírání podlahy. Lepší bude spravit splachovadlo.
Je zvláštní, že na řešení příčin uprchlické krize je věnováno méně prostředků, nežli na dávky pro uprchlíky."


Zcela s vámi souhlasím a děkuji za trefný příměr.

Ad poslední věta. Příčiny uprchlické/migrační krize jsou tak komplexní a výsledkem tak dlouhodobých procesů, že jsou prakticky neřešitelné bez masivního přelivu prostředků a personálu/know how z oblastí bohatých do oblastí chudých či postižených válkou, za cílevědomé asistence všech zemí. V současné globální politické situaci, zcela nereálné.

poste.restante řekl(a)...
28. července 2017 v 23:21  

V současné globální politické situaci, zcela nereálné.
Problém není ani v tom globální, ani v té situaci. Problém je v tom "politické".
Jde o to, že:
1. V této oblasti se překrývají a kříží různé zájmy velmocí a mocností, které k jejich prosazení používají podporu místních vůdců. V kombinaci s etnickým a náboženským rozměrem je to situace opravdu neřešitelná.

2. Na skutečném řešení ve skutečnosti (téměř) nikdo nemá zájem. Ekonomický zájem. Na prodeji zbraní se vydělává víc, nežli na prodeji čerpadel nebo zařízení na odsolování vody.

Ale všimněte si, jak pomalu a nenápadně utichají konflikty v oblastech, do kterých provádí rozsáhlé investice Čína.

Unknown řekl(a)...
29. července 2017 v 10:16  

Afrika má v současnosti 1,25 miliardy obyvatel. K environmentální a ekonomické emigraci je přichystáno 6 milionů obyvatel Afriky. Aktuálně se jedná o 800 000 osob, které chtějí do Evropy. Italům konečně došlo, že to nezvládnou. Proto vysílají vojenská plavidla k břehům Libye. Tentokrát budou migranty vozit do libyjských přístavů a předávat je místní pobřežní stráži. Italové se již nechtějí podílet na pašeráckých aktivitách. Bohužel, těchto pašeráckých aktivit se účastnily a doposavad účastní mnohé evropské neziskové organizace. Zvláště zajímavé jsou ony gumové čluny pro migranty vyráběné v Evropě a Číně a masově dodávané do Libye. Ani "tento ekonomický byznys" EK nevadí a vůbec jim není líto lidí, kteří se cestou utopí. Pardon, až jim pašeráci propíchnou ony gumové čluny. Konečně taky někdo přišel na to, že záchytná centra už nebudou na území Evropy, ale přímo v severní Africe. A odtud se teprve budou vybírat migranti pro azyl. Evropa není schopna absorbovat miliony ekonomických migrantů každý rok.

Přimlouvám se i za to, aby tyto zprávy nebyly publikovány na ČŠ. S problematikou školství souvisí jen okrajově, protože z Afriky nepřicházejí celé rodiny, ale pouze mladí muži. Protentokrát se tato situace míjí s výchovou a vzděláváním dětí z Afriky.

Tajný Učitel řekl(a)...
29. července 2017 v 12:30  

Pane Moudrý, domnívám se, že je potřeba aby žáci na druhém a třetím stupni tyto věci hlouběji pochopili, tzn pochopili širší a hlubší souvislosti světového dění, aby jejich názor nebyl formován pouze často povrchními a vyostřenými hospodskými názory vrstevníků/rodičů/Fb. Každá krize má své příčiny a důsledky v jejichž pochopení se ukrývá klíč k myšlení v souvislostech, kritické myšlení, mediální gramotnost a jiné. Škola v tomto hraje velmi významnou a často nedoceněnou roli. Proto je dobré a relevantní tyto věci na čš publikovat a zejména o nich diskutovat.

Tajný Učitel řekl(a)...
29. července 2017 v 12:31  

PR, děkuji, na tu Čínu se podívám.

Pavel Doležel řekl(a)...
29. července 2017 v 12:35  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Pavel Doležel řekl(a)...
29. července 2017 v 12:40  

Pane Komárku, pokud chcete přijímat ekonomické migranty, tak laskavě za své. Ne za mé. Nechci a nebudu se podílet na devastaci a ničení hodnot a života mých dětí. Nebudu falešně solidární s lidmi, kteří jsou obětmi mocenských bojů někoho jiného. Může mi být líto kdekoho, ale solidaritu nelze vynutit ani násilím, ani kvótami. Ať si migranty přijímá ten, kdo chce, nebo ten, kdo je zodpovědný za rozesrání situace v severní Africe a na Blízkém Východu. Je spravedlivé, že náklady nesou koloniální mocnosti jako je Anglie a Francie. Nerozumím tomu, proč po nás žádají nějakou solidaritu. Dělily se s námi snad o nerostné bohatství získávané levně v jejich koloniích? O levnou pracovní sílu? Jest elementární morální zásadou, aby ten, kdo užívá plodů nějaké činnosti, také nesl náklady, které to s sebou přináší a nesnažil se je falešně přenášet na někoho jiného. A kdo bombardoval Lybii proti platnému rozhodnutí Rady Bezpečnosti OSN? Kdo financoval na konci osmdesátých let Al Kaidu, protože byla na té "správné" straně bojovníků proti úhlavnímu nepříteli - Rusku? Kdo pomáhal a pomáhá tzv. opozičním silám v Sýrii? Kdo je financuje a ozbrojuje? A proč? Na tyto otázky je třeba si odpovědět. Celá ta lidskoprávní propaganda je jen a pouze marketingovou strategií někoho, kdo vydělává veliké peníze na tom, že se válčí. Necítím za tento stav světa ani tu nejmenší odpovědnost a proto se odmítám podvolovat jakési kvótové solidaritě. Ta není ničím jiným, než citovým vydíráním a věřte, že s tím mám ty nejhorší zkušenosti. Člověk ustupuje tak dlouho, tak dlouho se nechá vydírat, až zjistí, že už prostě není kam ustoupit. Ale pak už bývá pozdě.

Jana Karvaiová řekl(a)...
29. července 2017 v 12:55  

Kdyby byla EU tak zásadová, jak se předvádí v dosažení (donucení) kvot ve všem. Kéž by. poslední zprávy třeba přinesly, že EU uznala, že potraviny u nás jsou pančované a hnusné oproti jiným státům Evropy, ale nehodlá s tím dělat nic. Zato na krávoviny s pojmenováním pomazánkového másla a dalších produktů, to energii měla. Tudíž opakuji.
Jsme svrchovaná země a jako taková si budeme semi určovat své zákony.
Česká republika nemá povinnost žehlit průsery cizích mocností, které svou příšernou drancovací politikou dohnaly mnohé státy na pokraj hroucení.
Věci se mají napravit tam, kde se zkazily, tudíž na území států, odkud nyní lidé prchají, ať už je t tomu vede cokoli.
Při dávání příkladů musíme pominou migraci a migraci, kdy běžná a únosná migrace je často dávána za příklad, který ovšem s tou druhou nemá ani zbla nic společného.
I dne jsou na toto téma dva velmi zajímavé články na Neviditelném psu. Je tedy s podivem, když už chce redakce ČŠ plácat místo na webu diskusemi o migrantech, že jsme tu našli pouze jeden tendenční článek, kdežto hned "vedle" leží články dva (a našlo by se jich určitě více) a ty si tu nepočteme. Takže opakuji, požaduji články, které se týkyjí školství. O migraci si počtu na jiných stránkách k tomu určených.

Pavel Doležel řekl(a)...
29. července 2017 v 13:37  

Paní Karvaiová, obávám se, že přijetím Lisabonské smlouvy jsme přestali být svrchovanou zemí. Evropské právo má před Českým přednost. Bohužel i tento princip prošel schválením našeho národního Parlamentu a nakonec jej "musel" podepsat i prezident, ačkoliv to dlouho odmítal a upozorňoval přesně na tyto důsledky.

Že je pan Komárek nestranný, to už vědí všichni. Mně už psali i lidé (a to i tací, kteří se mnou nesouhlasí), že na ČŠ odmítají chodit a přispívat právě kvůli činnosti zmíněného soudruha. No, ale když je rozbitý přijímač, tak co naděláte? Nemůžete po panímámě chtít, aby byla ze dne na den spisovatelkou.

Pavel Doležel řekl(a)...
29. července 2017 v 13:38  

oprava: ... před českým přednost.

Unknown řekl(a)...
29. července 2017 v 15:02  

Všichni ví, že 2 600 migrantů, které máme přijmout není konečná. Z kvót se již stalo tzv. "průběžné přijímaní". Teoreticky to v budoucnu může být v řádu statisíců přijímaných jen pro střední Evropu, není to vyloučeno. Počet obyvatel Afriky se má v blízké budoucnosti zdvojnásobit, což teprve bude problém. Nadnárodním korporacím v globalizovaném světě to samozřejmě vyhovuje. Migranti někde bydlí, něco jedí, dostávají podpory. Jde tady evidentně o rozšířeni globalizovaného trhu. Zaplatí to samozřejmě daňoví poplatníci z EU. Důležité však je, aby USA, VB, Francie nesvrhávaly režimy v Africe a na Blízkém a Středním Východě jako na běžícím pásu a potom vše sváděli jen na autoritářské režimy a hledali "solidaritu" po celém světě.

K řešení migrace je důležité nastartovat ekonomiku Afriky. Něco jako Marshallův plán po 2. světové válce. Mám však obavy, že se na tento projekt nebude dostávat financí a přitom na nové zbraňové systémy jdou stovky miliard.

tyrjir řekl(a)...
29. července 2017 v 15:41  

Novodobá snaha Západu "kultivovat islam" má počátky v době po prohraných Napoleonských válkách (viz třeba mayovky z arabského prostředí - Kara Ben Nemsi = Karel, syn Německa) https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Kara_ben_Nemsí. Po vzrůstu významu ropy to bylo ještě "vylepšeno"... Součástí té kultivace byla a je někdy i snaha stavět Araby proti Rusku. Nikdy se to zcela nepovedlo. Napoleon, Turci a později i Hitler dostali na zadek, když si troufli. Slovanstvo, historicky vzato, bránilo a dosud vždy ubránilo Západ před útoky z východu a jihovýchodu. Centrum EU by, myslím, mělo být v Praze.:)))


Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.