Na zvýšení učitelských platů o 15% zatím v rozpočtu chybí 5 miliard

úterý 6. června 2017 ·

Peníze na desetiprocentní nárůst platů pro nepedagogické pracovníky ve školství, který má platit od letošního července, by kraje měly dostat do týdne. Rozděleno mezi ně bude 800 milionů korun. Ministerstvo financí to schválilo, řekla ČTK ministryně školství Kateřina Valachová po schůzce s ministrem financí Ivanem Pilným.


Kateřina Valachová (msmt.cz)
Valachová s Pilným řešila také peníze na pomůcky pro mimořádně nadané děti ve školách a na školní družiny. Vláda Pilnému uložila najít na to v letošním rozpočtu do července 400 milionů korun.

Končící ministryně požádala nového ministra financí o to, aby v rozpočtu na příští rok navrhl dostatek peněz na financování škol a učitelů podle počtu žáků a principu "reálné peníze na reálné děti". Vyzvala ho také k podpoře investic škol a dodržení vládního závazku patnáctiprocentního růstu platů učitelů od začátku nového roku.

"V tuto chvíli v rozpočtu na učitelské platy chybí do 15 procent pět miliard korun," uvedla Valachová.


Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Tomáš Barták řekl(a)...
6. června 2017 v 14:47  

Obávám se, že informace z nadpisu je pravdivá. A to je ta realita, že školství a vzdělávání je prioritou.
Paní Kateřino, pořád budete bojovat za kariérní (ne)řád?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
6. června 2017 v 15:48  

Naštěstí již většina slibů o navýšení učitelských platů byla vyřčena, takže veřejnost i novinářská obec jsou dostatečně informováni, že nám rostou platy, jak ještě nikdo neviděl.

Reálné navýšení je tedy již možno zrušit, tak jako již mnohokráte v minulých letech. Že mě to nepřekvapuje.

Eva Adamová řekl(a)...
6. června 2017 v 17:20  

A na zvýšení učitelských platů o 10 % chybí jen cca 3,3 miliardy. Jen nevím jestli je to dobrá nebo špatná zpráva.

tyrjir řekl(a)...
6. června 2017 v 17:57  

Vzpomínáte na ministra Dobeše, jak odstoupil, když mu vláda nedala, co nasliboval? Doufám, že paní ministryně se nakonec přeci jen ukáže jako "lvice", odvolá svou demisi a za ty peníze pro školy zabojuje. Jinak by tu, myslím, nakonec mohly zůstat jen ty pochybné věci, které mnohdy velmi neuváženě a proti názoru odborné veřejnosti tvrdohlavě prosadila.
J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.