MŠMT rozdělilo sportovním svazům první část dotace

sobota 24. června 2017 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy schválilo první část dotací sportovním svazům. V kritické situaci českého sportu byly dotace připraveny, vyhlášeny, vyhodnoceny a schváleny v mimořádně zrychlených termínech. Pro svazy bylo připraveno 1,3 miliardy korun. Druhou výzvu vyhlásíilo MŠMT včera.


Do první výzvy v nově vyhlášeném programu V. se přihlásilo 39 žadatelů především z menších svazů. Podmínky formální kontroly splnilo 28 projektů, kterým byla navržena dotace v celkové výši 152 milionů korun. Sportovní svazy, které se do výzvy přihlásily, obdrží dotaci v průměru o 7,2 % vyšší proti roku 2016. Příjemci nejvyšší dotace jsou Autoklub ČR a Česky svaz cyklistiky.

„Při rozdělování dotací ve snaze o maximální transparentnost a rovný princip byla využita data o členské základně, počtu registrovaných dětí, aktivních sportovcích a sportovcích, kteří se účastní soutěží,“ říká pověřený náměstek sekce sportu Karel Kovář. Sekce sportu byla dále personálně posílena o šest zaměstnanců, díky čemuž se zrychlí administrace projektů. Výpočet, který rozhodl o velikosti dotace, preferuje děti a mládež a také sportovce, kteří se účastní soutěží pod hlavičkou svazu.

Po jednání se zástupci svazů dnes MŠMT vyhlásí v programu V. druhou výzvu, svazy se mohou hlásit do 7. července. „Naším úsilím je, aby v souladu se stanovenými kritérii nedošlo k nějakým výrazným výkyvům nebo ohrožení činnosti svazů,“ uvedl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech. Se zástupci svazů se také dohodl na pravidelných schůzkách, kde budou informováni o průběhu čerpání a bude se dolaďovat nastavení programů pro rok 2017.

MŠMT připravuje nové metodiky dotací ve sportu i v dalších programech s podobným záměrem na základě objektivních dat. Stejně jako u ostatních dotačních programů bude při rozdělování veřejných prostředků metodika procházet vývojem.


Zdroj: Tisková zpráva MŠMT

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
24. června 2017 v 14:09  

Sport je v kapitalismu druh podnikání,je to byznys,pokud jej chce stát sanovat nech%t do dělá,ale na z rozpočtu školství,nemáme ministerstvo sportu ale tělovýchovy

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.