Co přináší čtvrtý newsletter projektu SRP?

sobota 24. června 2017 ·

V pořadí už čtvrtý newsletter projektu Strategické řízení a plánování ve školách a v územích, který realizuje Národní institut pro další vzdělávání (NIDV), vyšel v těchto dnech. Nanabízí mimo jiné článek o startu klíčové aktivity Individuální pomoc. Jeho autorka Vladimíra Chaloupková v něm mimo jiné popsala činnosti, jejichž cílem je nastavit a ověřit model komplexní vzdělávací, poradenské a metodické pomoci v rámci uvedené aktivity. Ta umožní vedení škol získat užitečné kompetence v oblasti strategického řízení a plánování.


Pro vedení škol jsou připraveny vzdělávací programy, metodiky a manuály, k dispozici budou konzultanti, kteří mohou individuálně pracovat s řediteli škol a jejich zástupci, mentoři, koučové a supervizoři. Důležité je také vzájemné učení se škol prostřednictvím sítě tzv. benchlearningu (učení se z příkladů dobré praxe jiných institucí).

Pracovníci projektu SRP spolupracují s MŠMT na šíření informací o přínosech digitálního vzdělávání pro školy. Tomuto tématu je věnován rozhovor, který novému newsletteru poskytl konzultant vzdělávání, lektor, didaktik a popularizátor účelného využívání informačních a komunikačních technologií Ondřej Neumajer. Hovořil v něm mimo jiné o tipech na nástroje, které usnadní řízení lidí nebo procesů ve školách, komunikaci s učiteli, rodiči nebo motivaci lidí.


Celý newsletter je ke stažení zde

3 komentářů:

Jiri Janecek řekl(a)...
24. června 2017 v 10:53  
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Unknown řekl(a)...
24. června 2017 v 14:24  

ten newsletter to je něco jako zpravodaj či věstník?

Jiri Janecek řekl(a)...
24. června 2017 v 17:22  

Tak teda jinak - čtyři stránky příšerného psaní. Jediné pozitivum vidím v tom, že ukazuje široké veřejnosti celkový rozvrat školství a marnost NIDV...

Lepší, Komárku?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.