Březina jako poradce ve školství dostal 212 tisíc. Úřad o jeho práci nemá jediný záznam

pátek 5. května 2017 ·

Karel Březina, o kterého se aktuálně zajímá policie v kauze dotací pro sport, působí jako poradce ministerstva školství od loňského července. Za tu dobu od resortu za své rady inkasoval celkem 212 tisíc korun. Na úřadu Kateřiny Valachové ale o jeho práci neexistuje žádný záznam. Veškeré své služby prý poskytoval formou ústní konzultace.

Karel Březina (praha.eu)
Server iROZHLAS.cz podal v polovině dubna na ministerstvo školství žádost podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Redakce žádala „kopie veškerých dohod o pracovní činnosti, respektive veškerých smluvních vztahů uzavřených s panem Ing. Karlem Březinou" a také kopie všech „písemností, podkladů a dalších výstupů", které Březina v rámci svého poradenství pro ministerstvo odevzdal.

Ke konci měsíce dorazila dvoustránková odpověď. V té úřad nezaslal ani kopie pracovních dohod, které s Březinou uzavřel, ale ani jediný výstup, kterým by vlivný člen sociální demokracie poskytoval úřadu ministryně Kateřiny Valachové poradenství.

„Co se týče předmětu výkonu práce, poradenská činnost byla prováděna formou ústních oponentur a konzultací," napsala v odpovědi Martina Postupová, ředitelka odboru právního a správního.


Celý text naleznete zde

13 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
5. května 2017 v 9:47  

Takže něco jako. Líbí se ti inkluze? Ano. Děkuji. 100 000kč. líbí se ti kariérní řád? Ano. děkuji. 100 000Kč. Drobné jako cestovné.

tyrjir řekl(a)...
5. května 2017 v 9:54  

Pro odlehčení:

Nemusí pršet, Kape. Viz např. seriál ČT Neviditelní, 3.díl (2014) - Jak je obtížné vyšetřit dotační korupci a jak přitom ministerský úředník dostal napít.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10614999031-neviditelni/213512120340002/
http://www.neviditelniserial.cz/dily/

Asi si sbalím člun a pruty a zajedu si zachytat na Vltavu.:)))

Čochtan

https://youtu.be/wdzw4mB30h4


Marek Adler řekl(a)...
5. května 2017 v 10:13  

Tak už víme, co pan Březina na MŠMT dělal. Psal příspěvky na FB. Co ho zavřeli, MŠMT mlčí. :-D

jir řekl(a)...
5. května 2017 v 10:26  

Jujchuchů to je borčus.

Ferda44 řekl(a)...
5. května 2017 v 11:15  

Info z webu ministerstva
http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/msmt-k-zahajeni-trestniho-stihani-nekolika-osob?source=rss

"Praha, 5. května 2017 - Státní tajemník Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Jindřich Fryč přijal dle služebního zákona personální opatření v souvislosti se zahájením trestního stíhání.
V souvislosti s oznámením Policie ČR o zahájení trestního stíhání byla státní zaměstnankyně Mgr. Simona Kratochvílová, MBA, náměstkyně ministryně pro řízení sekce sportu a mládeže, v souladu se služebním zákonem s účinností od dnešního dne zproštěna výkonu služby. S tímto krokem byla přijata nezbytná organizační opatření k zajištění řádného fungování sekce.
Dále ke dni 9. 5. bude také z pozice ředitele Vysokoškolského sportovního centra odvolán Ing. Zdeněk Bříza.
Zároveň bylo rozhodnuto o ukončení dohody o pracovní činnosti s Ing. Karlem Březinou."

Kuriózní je, že informaci poskytuje tentýž Fryč, který kamarádku paní Kateřiny na post náměstkyně vybral a doporučil, nepochybně i zúřadoval poradenskou smlouvu pro pana Březinu a jeho dílem je i nárůst počtu ministerských zaměstnanců.

Jen doufám, že paní ministryně pod tíhou vlastní nekompetentnosti a nekompetentností svých úředníků (včetně svého státního tajemníka Fryče a bývalého odborářského bosse, nyní náměstka Pícla) nepřestane jako lvice bojovat za platy učitelů (cílem je jistě jako v případě stranického kamaráda Březiny 400 Kč/hod)...
Již se těším - H U R Á Á Á ...

Radek Sárközi řekl(a)...
5. května 2017 v 11:21  

A náměstkyně na MŠMT dostala roční mimořádnou odměnu 300.000 za to, že odvedla svoji práci... To se mi ve škole nikdy nestalo, i když jsem navíc dělal se studenty školní časopis. :-o

Ferda44 řekl(a)...
5. května 2017 v 11:34  

Aby legrací nebyl konec ministerstvo se komentářem svého státního tajemníka Fryče prsí i tímto chlubným textem:

"ÚŘEDNÍCI MŠMT SE ZAPOJÍ DO KAMPANĚ DO PRÁCE NA KOLE
Úředníci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se zapojí do kampaně Do práce na kole. Kampaň podporuje městskou cyklistiku a zdravý pohyb při cestě do zaměstnání. Celkem 25 úředníků tak bude po celý květen do práce dojíždět na kole a soutěžit s ostatními pracovními kolektivy z celé Prahy.
Pod Ministerstvo školství spadá také sport a tělovýchova, proto jsem rád, že náš úřad postavil do soutěže hned pět týmů cyklistů. Projekt Do práce na kole vítáme nejen pro jeho sportovní charakter, ale také coby tmelicí prvek pracovních kolektivů. Cyklisté mohou na ministerstvu využívat stojan na kolo a sprchy a budeme rádi, když přesvědčíme i další z našich úředníků, aby jezdili do práce na kole,“ uvedl státní tajemník MŠMT Jindřich Fryč."

Sice nám zavřeli sportovní náměstkyni a poradci paní ministryně přehazují mzdové peníze lopatou, ale pan státní tajemník Fryč to hnedle vylepší organizováním cyklistických jízd po Karmelitské...

Michal Komárek řekl(a)...
5. května 2017 v 12:38  

Ferda44

Text tajemníka Fryče, který citujete, vyšel ještě před dotační aférou. A zadruhé - je dobré mít na paměti, že ani vzetí do vazby neznamená žádné odsouzení. Ostatně, například paní Jourová byla ve vazbě několik měsíců. Děkuji! Hezký den!

tyrjir řekl(a)...
5. května 2017 v 12:43  

MŠMT zas nic? Možná pomůže Priessnitz

Cyklisté mohou na ministerstvu využívat stojan na kolo a sprchy a budeme rádi, když přesvědčíme i další z našich úředníků, aby jezdili do práce na kole...

To není špatné, dobrý záměr z toho plyne.
Vylepšil bych to ještě skotskými střiky
aplikovanými na vyšší úředníky.
Včetně paní ministryně.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Vodoléčba

:)))

Ygrain řekl(a)...
5. května 2017 v 12:44  

Jsem rozhodně pro, aby se odměna 200 000,- za rok zavedla jako standard pro učitelskou profesi, vždyť ústně a bezesmluvně něco konzultujeme neustále. Pak už si Kačenka nebude muset lámat hlavu, jak sehnat na tarif.

Marek Adler řekl(a)...
5. května 2017 v 13:38  

Pane Komárku, ani odsouzení nic neznamená. Vždyť pan Březina je usvědčený kriminálník a může radit paní ministryni.

Jiri Janecek řekl(a)...
5. května 2017 v 19:16  

Čistě technická - je poradce ministerstva nebo ministra/yně?

Přijde mi, že radit potřebuje člověk, ne instituce...

Marek Adler řekl(a)...
5. května 2017 v 20:16  

Zajímalo by mne, kde je lvice. Nějak nemohu najít vyjádření paní ministryně. Kampak se schovala?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.