Komentovaná prohlídka: Po stopách brněnské židovské komunity

středa 5. dubna 2017 ·

„S příchodem jara nastává čas pro vzdělávací exkurze. Udělejte si výlet například do Brna. Brněnská pobočka Židovského muzea v Praze tam pro žáky základních a středních škol připravila celodenní program v podobě komentovaných prohlídek městem ´Po stopách brněnské židovské komunity´,“ uvozují pořadatelé svoji pozvánku.

A pokračují:

Poznejte památky, které v Brně nesou stopy historie židovské komunity žijící v tomto městě (židovský hřbitov, realizace staveb slavných židovských architektů v centru města, místa bývalých synagog, památníky, aj.). Zaměřují se na ně lektorem vedené a komentované procházky městem (cena programu závisí na jeho délce 40/80 Kč za žáka, pedagogický doprovod zdrama).

Druhá pozvánka se týká prohlídky brněnské synagogy Agudas Achim, která je opět po "zimním spánku" přístupná pro předem objednané skupiny (cena 40 Kč za žáka, pedagogický doprovod zdarma). Svoji návštěvu můžete domluvit na níže uvedeném kontaktu.


Více informací naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.