Britští školáci se učí střílet, stahovat králíky a chovat ovce. Rodiče jsou z výuky nadšení

neděle 9. dubna 2017 ·

Škola West Rise Junior School v anglickém městě Eastbourne se rozhodla pojmout výuku dětí na základní škole trochu neobvykle. Místo celodenního sezení ve třídách a šprtání z knížek je bere učitel Mike Fairclough pravidelně ven na školní pozemek. Zde jim ukazuje, jak chovat a lovit zvířata, připravovat maso nebo vyrábět luky a šípy z větví. Reportáž o škole života přinesl britský televizní kanál Channel 4. Informuje server Aktuálně.cz.

Mike Fairclough (youtube.com)
Výuka vypadá jako vystřižená z příběhů o Harrym Potterovi a jejich dlouhovlasý učitel Mike Fairclough zase jako hrdina seriálu Hra o trůny. Ve svém černém medvědím kožichu a odrbaných džínách ze 70. let se po školním pozemku prohání na čtyřkolce. Kromě něj a dětí se po pozemku potulují taky buvoli, krocani, kozy či stádo ovcí.

Ačkoliv někteří rodiče a aktivistické skupiny by mohli namítat, že stahování zvířecí kůže, vaření masa a obhospodařování zvířat není práce pro děti na základní škole, Fairclough tvrdí, že "nejnebezpečnější věcí, kterou můžete dětem udělat, je neukázat jim riziko a nebezpečí".


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.