Učitelé: Úroveň dětí u zápisů roste

pondělí 10. dubna 2017 ·

Zápisy do prvních tříd základních škol má za sebou v Olomouci už většina dětí. Před kantory prokazovaly, že jsou už na školu zralé. Předváděly mimo jiné to, jak se umějí vyjadřovat, jak dokážou počítat, nakreslit postavu, poznávat barvy či geometrické tvary. Reportáž přináší deník Právo.


„K zápisu přišlo letos u nás 26 dětí,“ řekla Právu zástupkyně ředitele Základní školy na ulici Dvorského v olomoucké městské části Svatý Kopeček Ilona Andrýsková. „Úplně nejvíce jsme se zaměřili na to, jestli se děti umí soustředit a chvilku pracovat samostatně,“ uvedla. Dodala, že děti, které letos k zápisu přišly, byly vesměs velmi šikovné a obecně lze říci, že se úroveň připravenosti kluků a holek na vstup do školy zvyšuje.

„Je to i zásluha učitelek v mateřských školách, které se jim pečlivě věnují a říkají na schůzkách rodičům, co a jak mají s dětmi dělat. Ty tak nejdou k zápisům nepřipravené, vědí, co je čeká,“ zdůraznila Andrýsková. Podobnou zkušenost mají i v jiných základních školách.


Celý text naleznete v dnešním vydání deníku Právo

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.