Blíží se volby a politici zamířili do škol. Je to na hraně zákona

pondělí 10. dubna 2017 ·

Budeme si tykat, jsme skoro stejně staří, vítá dvacetiletý Dominik Feri (TOP 09) studenty Gymnázia Karla Sladkovského v Praze. Následující dvě hodiny jim bude vyprávět, jak se dostal do politiky, k čemu je magistrát, jak se strany a jednotliví politici propagují. Vše doprovází fotky a vtipy ze sociálních sítí i zábavné historky. „V Česku jsme specialisté na bizár,“ vysvětluje a ukazuje Zdeňka Škromacha v bazénku. Třída se směje. Reportáž přinášejí Hospodářské noviny.


Dominik Feri (twitter.com)
Se svými přednáškami začal Feri před více než rokem, projel už stovku škol, většinou ho zvou sami studenti. A zdaleka není jediný politik, zvlášť teď před volbami jejich zájem o besedy stoupá. Nedávno byl na gymnáziu předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD), pravidelně ve školách mluví i Václav Klaus mladší (ODS).

Propagaci politických stran na školách zapovídá školský zákon. Kde končí odborná politická diskuse a začíná politická agitace, ale nijak konkrétně nespecifikuje. Je tak na ředitelích, jak se rozhodnou.

„Tohle není žádná politická agitace, na to upozorňuji. Líbilo se mi to, Feri popsal studentům politiku z jejich pohledu. Já bych jim o sociálních sítích mnoho neřekl,“ uvádí ředitel Gymnázia Karla Sladkovského a člen ČSSD Ivan Nefe.

Ústavní právník Jan Kudrna ale míní, že politici ve školách nemají co dělat: „Umím si představit, že si tam jednou začas pozvou nějakého europoslance, aby jim řekl, jak fungují evropské orgány. Ale byl bych s tím opatrný.“


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.