Veletrh žákovských fiktivních firem dnes a zítra v Praze

čtvrtek 23. března 2017 ·

23. ročník mezinárodního veletrhu fiktivních firem odstartoval v Křižíkově pavilonu B na pražském Výstavišti. Veřejnosti se žákovské firmy a jejich pedagogové představí ve čtvrtek 23. března od 9.00 do 16.00 a v pátek 24. března od 9.00 do 13.00. Návštěvníci veletrhu si u studentů středních škol mohou objednat zboží nebo službu a vyzkoušet si fiktivní obdchodování v praxi.


Veletrh s mezinárodní účastí připravili žáci posledních ročníků Obchodní akademie Praha 10, Heroldovy sady ("zaměstnanci" fiktivní firmy Antre, s.r.o. ). Akci provází slogan The Great Golden Companies a je laděna ve stylu 20. - 50. let. Doplňuje ji řada kulturních akcí a také soutěže: soutěž o nejlepší stánek, katalog, fotku anebo soutěž prezentačních dovedností nazvaná 90 sekund ve výtah.

Fiktivní firmy jsou nástrojem pro rozvoj podnikatelských kompetencí žáků středních a vyšších odborných škol. Nejčastěji zakládají fiktivní firmy žáci ekonomických škol, běžně působí i na hotelových, poštovních nebo dopravních školách. Fiktivní firma je virtuální společnost, která je vedena, jako by skutečně existovala – včetně kontaktu s fiktivní bankou, správou sociálního zabezpečení nebo s finančním a živnostenským úřadem.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.