Posedlost daty kvalitní školy nezajistí. Největším problémem školství je chudoba

čtvrtek 9. února 2017 ·

Politici ve školství v britském Walesu by měli přestat být „posedlí daty“ a zaměřit se na širší ukazatele kondice tamního vzdělávání, jako je např. zdraví a spokojenost žáků, doporučuje místní nezávislý think-tank Bevan Foundation. Za největší problém označuje chudobu. Na studii upozorňuje server scio.cz.


Server Sec-Ed shrnuje jeho zprávu „Výsledky PISA: cesta kupředu pro vzdělávání ve Walesu?“, která se také vymezuje proti kontroverzní kategorizaci škol způsobující odliv dětí z hůře hodnocených okrajových škol. Dokument profesora Davida Egana se čtyřicetiletou praxí ve výuce a výzkumu apeluje na větší zapojení rodin a komunit. Jako největší hrozbu systému vidí chudobu, která u dětí stále způsobuje nerovné vzdělávací šance.

Ředitelka think-tanku dodává, že studijní výsledky závisí stejně na faktorech vně školy, jako na školním prostředí. Nejlepší školy mají dobré vztahy s místními komunitami a rodinami, zajišťují kvalitní profesionální rozvoj pedagogů a efektivně bojují s chudobou.


Celý text naleznete zde. Studie v angličtině je ke stažení zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.